Nieuwe Voetbalprins Heksenberg-NEC heet Roger Reijntjens

NEC Heksenberg

Vrijdag 26 januari jl. was het bij voetbalvereniging Heksenberg-NEC weer een groot carnavalesk festijn. Niet zo verwonderlijk eigenlijk want de hele voetbalgemeenschap van Heksenberg-NEC, zoals bekend uitkomende in de derde klasse A regio Zuid ll KNVB, wachtte met veel spanning op de komst en bekendmaking van hun voetbalprins 2024. Dientengevolge heerste al vroeg, in een kleurrijke kantine, een gezellige carnavalsstemming. Dus beloofde het voor de dan nog onbekend zijnde nieuwe voetbalprins een prima binnenkomer als hij als de nieuwe heerser “ontmaskerd” zou worden.

Maar iedereen moest echter nog enig geduld opbrengen tot het moment suprême zou aanbreken. Maar natuurlijk moest eerst de nog regerende voetbalprins 2023 Maikel l (Lubbersen) zijn “zwanenzang”. M.a.w. aan zijn regeer schap kwam dus een einde. Prins Maikel heeft, zo vernam ParkstadActueel, het afgelopen jaar met verve ingevuld. Daar waar ook maar een feestje te vieren was tijden het carnavalsseizoen, daar was Prins Maikel aanwezig. Hij nam dan ook als een waardig Prins afscheid op deze avond. Een paar laatste woorden aan zijn “volgelingen” en een bosje bloemen voor zijn vriendin Demi waren de laatste stappen van hem als Prins.                                                                                                                  

NEC Heksenberg

De kantine van Heksenberg-NEC liep al aardig vol met diverse verenigingen en leden van de voetbalclub en de bookmakers hadden het maar druk. Wie zou de opvolger en de 2e Prins van Heksenberg-NEC worden. Meerdere namen gingen al in de ronde maar om 22.11 uur werd de nieuwe hooglustigheid naar voren gebracht. De spanning liep hoog op en bij de onthulling was het niemand anders dan Roger Reijntjens die naar voren sprong en zich presenteerde als de nieuwe voetbalprins van fusievereniging Heksenberg-NEC. De verrassing en tevredenheid over de keuze was groot dat was duidelijk bij de aanwezigen te zien. De nieuwe prins mocht als bevestiging hiervan genieten van een geweldig applaus en de nodige alaafs kwamen hem tegemoet en terecht.. 

Roger Reijntjens, 52 jaar, gehuwd met Iris Piepot en een jongen van de vereniging. Zo heeft hij jarenlang bij NEC’92 gevoetbald op het eerste team maar vandaag de dag is hij te bewonderen op het Veteranenteam. In het verleden is hij zelfs Interim-trainer geweest bij het 1e elftal van NEC’92 en op dit moment is hij assistent-trainer van Heksenberg-NEC 1.

Nadat Prins Roger geproclameerd was en hij de aanwezige Hooglustigheden bedankt had voor hun aanwezigheid en hun gedecoreerd had met zijn Huisorde werden de 11 punten voor zijn seizoen benoemd en ging het feest los. Het gerstenat vloeide rijkelijk en de gasten konden de nieuwe prins persoonlijk feliciteren. Kortom, het was weer een geweldig gezellige avond met dank aan alle supporters en bevriende carnavalsverenigingen. Ook was er dank  voor het zangduo Toujour die een geweldig optreden in de late uurtjes nog hebben neergezet. Kortom, voetbalvereniging Heksenberg-NEC kan met trots terugzien op deze geslaagde “prinselijk getinte” avond. Chapeau dus.

Foto: Heksenberg-NEC

Redactie ParkstadActueel: hfd/eind redacteur Callie Steijaert