Roda JC Kerkrade neemt de multifunctionele linksback Joey Müller over van Schalke 04. De 23- jarige Duitser tekent een contract tot medio 2026.

Müller speelde in de jeugd van Arminia Bielefeld en kwam via Wuppertaler SV bij Schalke 04 terecht. De linksback speelde in totaal 137 wedstrijden in de Regionalliga. 61 wedstrijden voor Wuppertaler SV en 82 voor Schalke 04 II. Dit seizoen heeft Müller 17 wedstrijden gespeeld in het tweede team van Schalke 04. Hierin wist hij vijf keer te scoren en gaf hij vijf assists.

Op 23 augustus 2023 maakte hij zijn debuut voor het eerste elftal van Schalke 04. De Duitser deed een helft mee in de thuiswedstrijd tegen Holstein Kiel.

Rob Servais: “Joey is een multifunctionele linkspoot die zowel als linksback als op het middenveld uit de voeten kan. We hadden hem al langer op onze radar. We hadden zelfs al een akkoord voor een transfer in de zomer, maar door het vertrek Marvin Pourié konden we hem nu al vastleggen. Daarnaast past Joey met zijn karakter ook goed in onze groep. Hij werkt hard en is een echte teamplayer”

Welkom en heel veel succes, Joey!

Foto en Tekst: Roda JC