Prins Kay l van Sjpasseberg/Heksenberg gesierd met een  onderscheiding van Stadsprins Ruud l van Weert

Sjpasseberg Heksenberg

Zaterdag 13 januari 2024 jl. betekende voor Kay Corvers uit Sjpasseberg/Heksenberg een grote dag in zijn leven. Op genoemde dag werd hij immers, onder auspiciën van D’r Heksenbergse Vasteloavends Verein uitgeroepen en geproclameerd als de 51e Prins van wijk Sjpasseberg/Heksenberg. Genoemde wijk is binnen de gemeente Heerlen dan ook een belangrijke toevoeging als zijnde ook behorende in Stadsdeel Heerlerheide/Heerlen-Noord. Vanaf de start van zijn prinselijke functie heeft hij, samen met zijn zoontje als Jeugdprins Keano l, zich op heel positieve wijze gemanifesteerd, dit tot genoegen van alle carnavalsvierders zowel in Sjpasseberg/Heksenberg evenals ook buiten de “grenzen” van deze wijk. Zijn positieve impact kwam dan ook duidelijk naar voren bij alle gelegenheden, inclusief de eigen receptie, waar Prins Kay 1e, Jeugdprins Keano 1e en zijn D’r Heksenbergse Vastelovends Verein bij aanwezig waren.

Sjpasseberg Heksenberg

Maar een heel apart en bijzonder van aard zijnde prinselijke gebeurtenis onderging Kay onlangs in de Midden-Limburgse stad Weert. Waarom in Weert is uiteraard een terechte gedachtegang. Welnu, Kay werkt in Weert en wel bij Blankers Schoon welk trots bedrijf onlangs mede onder de vlag toebehoort aan Blankers Facility Family. Laat nou bij genoemd bedrijf, op carnavalsniveau, ook het bekende lied: “𝗗𝗔𝗧 𝗭𝗜𝗧 𝗕𝗜𝗘 𝗢𝗦 𝗜𝗡 𝗗𝗘 𝗙𝗘𝗠𝗜𝗟𝗜𝗘” van de groep Kartoesj worden omarmt.  Niet zo verwonderlijk eigenlijk want van Prins Kay vernam ParkstadActueel dat eigenaar en algemeen directeur Ruud Danklof ook gecharmeerd is van carnaval.                                                                                                                                                      

Dus bleef het niet uit dat Prins Kay bij zijn baas goed in de smaak viel en dat resulteerde dan ook in de organisatie van hoogstaand prinselijke bezoek in het bedrijf Blankers Facility Family in Weert. Behalve Prins Kay en Jeugdprins Keano begeleid door een grote delegatie van D’r Heksenbergse Vasteloavends Verein waren ook aanwezig Prins Jannie I & Jeugdprins Joey I namens Vv de Tuinhagedisse én Ruud namens de Net Neet Prinse. Maar de grootste verrassing voor de carnavalisten van Sjpasseberg/Heksenberg was de aanwezigheid van de 50 jarige Weerter Stadsprins Ruud (Teunissen) van V.V. De Rogstaekers.

Sjpasseberg Heksenberg

De Weerter Stadsprins is onlangs, tijdens een bonte avond in een bomvol Munttheater in Weert uitgeroepen tot de nieuwe Stadsprins 2024. Overigens kon Ruud I van de Rogstaekers in Weert het niet geloven dat hij de “Groeëte preens van de stad Weert” zou worden. Hij regeert met het motto: “Vastelaovendj vör ederein, dao drejtj ’t um”. Hij verheugd zich erop om komende maandag 5 februari naar het gouvernement in Maastricht te gaan op de Knoevevelementzitting om dan ook Emile Roemer  te kunnen ontmoeten.

Voor Prins Kay en jeugdprins Keano was de ontmoeting met Stadsprins Ruud van Weert heel bijzonder om dit als Heksenberger te mogen en kunnen meemaken. Er ontstond dan ook een heel vriendschappelijke ontmoeting zijnde een leuke verbroedering tussen de prinsen. Natuurlijk werd Kay gesierd met de onderscheiding van Stadsprins Ruud waar hij heel trots op is. Natuurlijk kreeg Ruud van Kay ook zijn seizoenorde. Carnaval Weert en Sjpasseberg/Heksenberg vonden elkaar dan ook in verbondenheid met de nodige alaafs.

Foto’s: Blankers Schoon

Redactie ParkstadActueel: tekst hfd/eind redacteur Callie Steijaert