KVC Oranje

De wedstrijd tussen KVC Oranje en vv Bunde eindigde in een 2-1 zege voor de ploeg uit het Maasland. Dat verlies deed pijn in Bleijerheide waar men moet blijven strijden om lijfsbehoud. Tegen Bunde had het anders kunnen lopen, maar het had ook erger gekund.

De openingsfase was voor de gasten, de ploeg van trainer Maurice Hendricks. Zijn ploeg zette meteen druk op de thuisclub, met als gevolg dat KVC Oranje er maar moeilijk voetballend onderuit kon komen. Na pakweg tien minuten kwam er meer evenwicht in het gebeuren. Tenminste, dat zou je denken, als je stond te kijken. Juist in die fase werd het 0-1. Een schot van pakweg tien meter van Tim Booten werd nog wel tegengehouden door KVC-goalie Lars van der Weide, maar in de rebound kopte Roel Lahaije met een snoekduik beheerst in: 0-1. Assistent Pedro Vermeulen van KVC Oranje vlagde voor buitenspel, maar de goed fluitende Ron Bemelmans was -ook na overleg met Vermeulen- onvermurwbaar.

KVC Oranje moest meer strijd in het gebeuren proberen te brengen en deed dat met verve. Even na het kwartier werd de ploeg van trainer Gino Curfs al beloond. Joey Niesters mocht op rechts een vrije trap nemen. Hij dirigeerde de bal richting de tweede paal, waar de boomlange Bob Roberts met zijn hoofd kon voorgeven. Routinier Ruud Vanhauten was er vervolgens als de kippen bij om de kroon op de aanval  te zetten. Hij gaf gastenkeeper Stefan den Rooijen, in het dagelijks leven collega van een aantal KVC-discipelen, het nakijken: 1-1.

KVC Oranje

Zoals gezegd, na de openingsfase was er meer evenwicht tussen de beide ploegen ontstaan. Dat veranderde na de 1-1 niet. Maar KVC Oranje zit momenteel in de hoek waar de klappen vallen, ook nu weer. Joey Niesters, een van de sterkhouders van de ploeg, nam de bal in de eigen zestien met zijn arm mee en scheidsrechter Ron Bemelmans kon niet anders dan naar de stip wijzen. Noel Brouwers voltrok het vonnis koelbloedig: 1-2.

De thuisclub moest wederom in de achtervolging en kwam dicht bij de 2-2. Tot twee keer toe zelfs. De mooiste aanval voltrok zich over de rechter flank. Niels Lanckohr leverde een strakke voorzet af en Sybe Nijdam leek met een uiterste inspanning de 2-2 tegen het net te kunnen werken. Hij raakte de bal wel, maar zijn inzet miste te weinig kracht om doelman Stefan den Rooijen te kunnen verschalken. En een pegel van Lloyd Vromen vloog over de veste van diezelfde goalie.

Na de hervatting mocht een aanvallend KVC Oranje verwacht worden. De ploeg van Gino Curfs probeerde dat ook wel, maar het ontbrak deze keer aan vorm, creativiteit en stootkracht. Vorige week liep spits Chris Frauenrath bij een uiterst ongelukkige botsing een gebroken kaak op, waardoor hij even uit de running is. Dat gemis was tegen vv Bunde voelbaar. 

Waar KVC Oranje zonder succes op zoek ging naar kansen en doelpunten, regen de kansen voor de bezoekers zich in de counters aaneen. De mannen van Maurice Hendricks echter stonden allesbehalve op scherp. De ballen gingen naast, over, voorlangs, de laatste pass was onzuiver of er werd voor open doel over de bal gemaaid. Het bleef dus bij 1-2 en KVC Oranje mocht blijven geloven in een gelijkmaker. Even was er nog iets meer dan hoop. Bob Roberts ging in de zestien van Bunde tegen de vlakte en oranje-wit bedelde om een pingel. Scheidsrechter Ron Bemelmans was resoluut: ,,Doorspelen mannen!”, luidde zijn reactie. KVC Oranje bleef proberen langszij te komen, maar de defensie van de bezoekers gaf geen krimp en Stefan den Rooijen had geen mededogen met zijn arbeidscollega’s.

Zodoende bleef het bij een verdiende zege voor de bezoekers. Beide ploegen gaan nu richting drie dolle dagen, Bunde met drie punten op zak, KVC Oranje met lege handen. Over twee weken ontvangt KVC Oranje concurrent Heksenberg/NEC en Bunde gaat op bezoek bij SCG.

Tekst Werner Nijssen (KVC Oranje)