Kinderoptocht/Sjpeetsjoppe Spasseberg/Heksenberg weer een geslaagd evenement                                                                                          Specifieke en apart zijnde deelname van Diversão! Sambaband

Kinderoptocht

Na de meer als geslaagde carnavalsactiviteiten in de voorbije weken door D’r Heksenbergse Vasteloavends Verein, waaronder uiteraard de uitroepingen en proclamaties van Prins Kay l (Corvers) en (zijn zoontje) jeugdprins Keano l en de prima verlopen prinselijke receptie, stond afgelopen zondag 4 februari de jaarlijkse Kinderoptocht op het “vasteloavendmenu” van de “Verein”. Natuurlijk ging hier aan voorafgaande, en zeker om te vermelden, dat door de “Verein” de nodige voorbereidingen in acht waren genomen om er, zoals al jaren het geval is, een leuk evenement van te maken. 

Kinderoptocht

Enige voorbehoud zou evt. de weersomstandigheden van invloed kunnen zijn. Ondanks het gegeven dat zondagmorgen genoemde weersomstandigheden niet slecht te noemen waren werd toch door de organisatie met enige ’argusogen’ naar genoemde omstandigheden gekeken. Er viel met enige tussenpozen wel motregen naar beneden. Maar door de geringe omvang was dit voor De Verein geen reden om de geplande kinderoptocht niet te laten doorgaan. Integendeel zelfs, want alle aanwezige carnavalisten, c.q. deelnemers, zagen maar een ding voor ogen en wel er een geslaagde kinderoptocht van te maken. En zo gebeurde het dan ook.

Kinderoptocht

Bij de optochtopstelling op de Hei Grindelweg/Bruinkoolweg heerste er al een optimistische vasteloavendsstemming. M.a.w. iedereen had er veel zin. Dit natuurlijk tot grote voldoening van (optocht)-jeugdprins Keano 1 van Sjpasseberg/Heksenberg. Bij deze constatering sloot zich uiteraard ook aan (vader)-grote prins Kay l. Bijzonderheid aan deze kinderoptocht 2024 was ongetwijfeld ook de specifieke en apart zijnde deelname van de Diversão Sambaband. Diversão! is een energieke sambaband uit Heerlen. In 2013 opgericht door Nick & Jeffrey en inmiddels uitgegroeid tot een waar fenomeen in de regio. Ze spelen onder het motto “Making Music and Having Fun”. Daarmee doen ze de naam Diversão letterlijk eer aan. De vertaling van de Portugese benaming “Diversão” betekent namelijk “Plezier”. Ze reperteren overigens iedere vrijdagavond in Gemeenschapshuis Heksenberg. Met veel tromgeroffel en sambaklanken liepen zij aan de kop van de kinderoptocht als zijnde, tenminste zo leek het: let op, na ons komt de totale kinderoptocht.  

Kinderoptocht

En zie, het was voor iedereen, een genoegen om te kijken naar alle deelnemende kinderen met ouders, verzorgers, B.S. Gerardus Majella, met hun prinsenpaar Amelia en Sacha, Gymnastiekvereniging Fides met prinses Hannah, C.V De Heks’n jager met prinses Marion. Natuurlijk brachten Harmonie St Gerardus en Jachthoorn & Trompetterkorps hun muzikale bijdrage ten beste.

Kortom, de kinderoptocht 2024 was weer een geslaagd evenement. Na de kinderoptocht trok iedereen in opperbeste stemming naar het gezellige en sfeervolle Sjpashoes/ Gemeenschapshuis Hei Grindelweg. Hier vond als vanouds het zogenaamde Sjpeetsjoppe van de oud-prinsen plaats. Samen met de kinderoptocht en Sjpeetsjoppe was deze zondag kenmerkend voor de juiste viering van “Vasteloavend” in Sjpasseberg/Heksenberg zeker als voorproefje voor de komende dagen tot aan Aswoensdag/Valentijnsdag 14 februari..

Kinderoptocht

Kinderoptocht

Archieffoto: Diversao Heerlen

Redactie ParkstadActueel: tekst en optochtfoto’s hfd/eind redacteur Callie Steijaert