RKSV Groene Ster verrassen met keuze van prinses Lindsey (Herben) en jeugdprins Joey (Haagsma) 2024                                         Traditionele carnavalsavond weer één grote Vasteloavend happening

RKSV Groene Ster

Al vele jaren kijken vele voetballiefhebbers, maar eigenlijk iedereen die voetbalvereniging Groene Ster ook een warm hart toedragen, uit naar de jaarlijkse traditionele carnavalsavond. Dit jaar 2024 op vrijdag 2 februari jl. Als vanouds werd deze natuurlijk gehouden in de eigen kantine op Sportpark Pronsebroek Hei Grindelweg. Hoogtepunt van avond was uiteraard de uitroeping, installatie en proclamatie van de nieuwe carnavalistische hoogheden. Groot vraagteken hierbij natuurlijk het gegeven wie door de actieve Sjpascommissie is uitverkoren om de scepter te mogen zwaaien en natuurlijk voorop te gaan tijdens deze carnavaleske happening. Al bij aanvang van deze avond bleek al gauw dat de verwachting, over de juiste identiteit van de nieuwe prinselijke doorluchtige hoogheden, op een hoog niveau stond. Maar de vele aanwezigen werden geacht om geduld op te brengen tot het moment suprême zou aanbreken. De presentatie van de avond was opnieuw in handen van voormalig voetbaltechnisch opperhoofd/trainer Maurice Verbunt. Hij zorgde voor enige hilariteit door nu als Maurizio Vegheltino zijn presentatie functie te verrichten en jawel hoor: gehuld in de clubkleuren blauw en geel van zijn nieuwe club Blauw Geel’38 uit het Brabantse Veghel. Prachtig toch, gezien ook de carnavalistische impact. 

RKSV Groene Ster

Ook was het geweldig om te zien dat een groot aantal kleurrijke bevriende carnavalsverenigingen meedroegen aan een optimale sfeer, als zijnde een ondersteuning voor de nieuwe voetbalcarnavals prinselijke hoogheden. Aanwezig waren dan ook:  CV Carboon & Damesgarde de Boontjes, D’r Heksenbergse Vasteloavends Verein, CV De Bokkeriejesj, CV Heks’n jäger, DG De Geête, Greun Hedsjer Gilde, CV De Beeren en de   CV de Pötters. Kortom, een drukbezochte carnavalsavond bij Groene Ster welke ook sfeervol verliep met gekoppeld aan een optimale stemming, mede ook door de optredens van de Limburgse topartiesten Marleen Rutten, Erwin, Ummer D’r Letste en Joy Blijdenstein..    Hieraan terecht toegevoegd dat DJ Paul Heuts natuurlijk zorg droeg voor de perfecte carnavaleske muzikale  omlijsting.

RKSV Groene Ster

Voordat de nieuwe heersers van de GroenWitte sterdragers zich presenteerde moest natuurlijk afscheid genomen worden van de op dat moment nog regerende Doorluchtige Hoogheden 2023 te weten Prins Rick 1 en jeugdprins Mik l. Zij kregen als dankzegging de juiste “loftrompet” toebedeeld, evenals de ouders van Mik l en familie en vrienden van prins Rick l. Zij hebben immers Groene Ster op carnavaleske niveau uitstekend vertegenwoordigd.

Na deze abdicatie tikte de klok langzaam, maar zeker, naar het moment dat de bomvolle Groene Sterkantine  kennis kon gaan nemen van de nieuwe voetbalheersers 2024.Tot grote verrassing van de carnavalsvierders werd als eerste, in de door Ad Beckers traditioneel prachtig versierde kantine/narrentempel, Joey Haagsma uitgeroepen als nieuwe jeugdprins Joey l. Joey is overigens keeper van Groene Ster JO12-2. Overigens is zijn vader,Frank Haagsma  jeugdleider van dit team. Joey is al vijf jaar lid van Groene Ster en is een trouw bezoeker van de keeperstrainingen van Marcel Gyenes.  Proficiat Joey l.                                                                      

RKSV Groene Ster

Vervolgens werd charmant zijnde Lindsey Herben (speelster van het vrouwenteam) uitgeroepen als prinses Lindsey 1e. De nieuwe prinses is 28 jaar en werkzaam als ergotherapeute in Duitsland. Lindsey is na prinses Martine I (Martine Hazen) de tweede Prinses die bij de senioren werd uitgeroepen. Ook de vader van Prinses en haar broer zijn nauw betrokken bij Groene Ster. Vader Ger en zoon Kevin maken beide deel uit van het vriendenelftal Groene Ster 6. Lindsey is overigens bezig aan haar derde seizoen bij Groene Ster. Proficiat Lindsey, je vriend Jordie en je familie dan ook van harte namens RKSV Groene Ster.                                                                                                                                           

Ook een speciaal compliment en dank aan de leden van de Sjpascommissie bestaande uit Roy van Oudenhoven, Matthew Stassar, Maurice Verbunt, Manon Coolen en Jeroen Duisings die deze carnavalsavond opnieuw op een voortreffelijke wijze hebben georganiseerd. Ook dank voor alle sponsoren, vriendenclub en alle vrijwilligers. Zonder hen zou deze voortreffelijk verlopen avond niet mogelijk zijn geweest. En nu op naar de Groene Ster carnavalsavond op vrijdag 21 februari 2025. Noteer maar alvast.

.Foto’s: Tom de Cock en info bron website Groene Ster/Paul Kroes

Redactie ParkstadActueel: hfd/eind redacteur Callie Steijaert