Slap Sporting Heerlen verspeelt punten op bezoek bij hekkensluiter LHC

Na een korte pauze vanwege carnaval denderde de 3de klasse A vanmiddag gewoon weer door. Voor Sporting Heerlen wachtte de altijd lastige uitwedstrijd met LHC uit Eygelshoven. Zij stonden weliswaar laatste, maar uit het verleden bleek dat de Heerlense ploeg het hier nooit makkelijk had. Zaak was dus om niet na de gewonnen topper tegen vv Walram naast de schoenen te gaan lopen, maar om de mouwen op te stropen en vol voor de volgende direpunter te gaan. 

Zwak begin resulteert in achterstand

Vanaf de eerste paar minuten werd al duidelijk dat het geen makkelijke middag ging worden voor Sporting Heerlen aan de Anselderlaan. De thuisploeg zat overal kort op en zette vol druk op de Heerlense defensie. LHC won het merendeel van de duels op het middenveld en was simpelweg gewoon een tikkeltje feller. Sporting Heerlen had hier in de beginfase duidelijk moeite mee. Dit resulteerde dan ook in een 1-0 achterstand na een kleine 20 minuten. Een bal vanaf de linkerkant werd goed teruggetrokken richting de zestien meter. Hier stond Tyreece Bankolo helemaal vrij en hij zorgde met een lage schuiver voor de eerste treffer van de middag. Het voetbal werd er, ook na deze tegengoal, de gehele eerste helft niet heel veel beter op. 5 minuten voor rust wist Sporting Heerlen ondanks het zwakke spel wel de gelijkmaker te maken. Luca Pelt kwam na een goede steekpass van Marnix Heutz vrij aan de linkerkant en gaf de bal bekeken voor op Amir Skraoui. Hij wist wel raad met dit buitenkansje en werkte van dichtbij de 1-1 tegen de touwen. Dit was ook gelijk de ruststand. 

Weinig enerverende tweede helft levert niks op

Ook in de tweede helft kwam Sporting Heerlen niet heel veel beter uit de startblokken. Er werd heel veel slordig balverlies geleden en er werden nog altijd veel te weinig duels gewonnen. Het veld was door de regenval niet al te best, maar dat zou niets meer zijn dan een excuus om deze slechte wedstrijd goed te praten. Het ontbrak voor een gedeelte aan de wil om te winnen bij Sporting Heerlen vanmiddag. Naarmate de wedstrijd vorderde kreeg de Heerlense formatie dan eindelijk iets meer druk en grip op de wedstrijd. LHC kwam nauwelijks meer van de eigen helft af op enkele tegenstoten na. Deze waren ook meteen gevaarlijk, omdat Sporting Heerlen met veel man voor de bal speelde. De thuisploeg sprong echter slordig met deze mogelijkheden om en benutte er geen. De tank was vervolgens voor veel spelers van LHC leeg. Op het tandvlees wisten ze, op een poging van Yorick Krul die op de lat belandde na, het gelijke spel over de streep te trekken. Voor Sporting Heerlen zat er vandaag simpelweg niet meer in dan een punt aan het treffen met LHC. 

Nummer 3 op bezoek

Volgende week komt vv Scharn op bezoek in Heerlen. Zij delen de tweede plek met vv Walram, Weltania en FC Hoensbroek, maar staan op doelsaldo achter vv Walram. LHC gaat volgende week opzoek naar de volgende punten in Gulpen. Zij spelen daar tegen de plaatselijke FC. 

Bron: Niek Crombach