Voor KVC Oranje waren de druiven na afloop van het duel tegen Heksenberg-NEC zuur. De ploeg van trainer Gino Curfs moest namelijk constateren dat een directe concurrent in deze confrontatie te sterk was gebleken en verdiend met 2-0 aan het langste eind had getrokken.

Bij KVC Oranje werd tijdens de derde helft nagepraat over de eerste minuten van het duel. Toen namelijk had Niels Lanckohr de kans om 1-0 op het scorebord te laten zetten. Hij kwam in kansrijke positie na prima voorbereidend werk van Joey Niesters die op links zijn directe tegenstander het nakijken gaf en een prima voorzet afleverde. Niels Lanckohr had natuurlijk maar al te graag doel getroffen, maar gastenkeeper Dwayne Trags kwam als winnaar uit het gebeuren tevoorschijn.

Gaandeweg kregen de gasten het meerdere van de spelaandelen en er kwamen ook kansen. De eerste echte leverde meteen loon naar werken op. Celestin Lux brak op rechts uit en zette voor naar de bij de tweede paal geheel vrijstaande Semm van Dijk. Die laatste kopte beheerst de 0-1 tegen de netten.

KVC Oranje moest in de achtervolging en probeerde de bakens te verzetten. Probleem daarbij was dat de gehavende ploeg nauwelijks gevaarlijk wist te worden. Dat was aan de overzijde anders. Heksenberg-NEC was enkele keren dicht bij de 0-2. Iets wat het midden hield tussen een voorzet en een schot van Amir Ayadi vanaf de linker flank leidde tot een bal boven op de lat onder toeziend oog van een verbouwereerd toekijkende thuisclubkeeper Lars van der Weide. Niet veel later raakte Boyd Joosten de bal, schuin rechts voor het doel staande, oog in oog met Lars van der Weide, verkeerd. Diezelfde Boy Joosten werd op pakweg 8 meter van het doel nogmaals gevaarlijk, nu in zeer kansrijke scoringspositie. Joosten liet een schuiver los die door Lars van der Weide met zijn rechter voet uit het doel werd gehouden. Mede hierdoor bleef het tot de rust bij 0-1.

Na de hervatring was de eerste kans wederom voor KVC Oranje, en ook nu weer was die voor Niels Lanckohr. De hondstrouwe aanvaller bracht zichzelf in kansrijke positie door centraal een kopduel te winnen en zodoende als het ware een assist op zichzelf af te leveren. Zijn daaropvolgende inzet met de rechter evenwel miste de power om doelman Dwayne Trags in verlegenheid te brengen. De keeper kon de bal oprapen, Niels Lanckohr moest een tijdje langs de kant om zijn bebloede voetbaluitrusting -uitvloeisel van zijn inspanningen bij het kopduel- deels te vervangen. Stank voor dank zullen we dat maar noemen.

KVC Oranje bleef proberen, maar ook in het tweede bedrijf leverde dat weinig concreets op en rond het uur sloegen de gasten, die eerder al dreigend waren geweest, opnieuw toe. Radwin Avadi ging op links een succesvolle een-twee aan met Amir Ayadi en gaf vervolgens hard en strak voor. Semm van Dijk schoot bij de tweede paal hard binnen: 0-2.

Zoals gezegd, KVC Oranje bleef vechten, maar het zat niet mee. Verder dan schoten Job Moling en Rodick Bokeli Bokonge kwam de equipe van Gino Curfs niet. In beide gevallen verdween de bal (net) aan de voor de gasten goede kant van de paal. Diezelfde gasten, van trainer Kevin Nowacki kregen nog mogelijkheden om de alleszins verdiende zege meer cachet te geven, maar lieten na om de score op te voeren. Niettemin smaakte het zoet der overwinning na afloop goed.

Door de zege heeft Heksenberg-NEC weer zicht gekregen op FC Gulpen, de ploeg op plek 9 van de ranglijst, een plaats die op het einde van de competitie als laatste recht geeft op rechtstreekse handhaving. Voor KVC Oranje geldt dat na dit verlies en de puntenwinst van andere concurrenten voorlopig het oog enkel gericht mag en moet zijn op het ontlopen van rechtstreekse degradatie. Daarvoor moeten vanaf nu alle beschikbare hens aan dek blijven verschijnen.

Tekst Werner Nijssen (KVC Oranje)

Foto’s Peter Trompetter