FILMHUIS DE SPIEGEL ONTVANGT BELGISCHE REGISSEUSE FIEN TROCH

Filmhuis De Spiegel presenteert met trots de aanwezigheid van de Belgische regisseuse Fien Troch op zondag 24 maart bij haar films Kid en Holly. Voor aanvang van de films geeft ze een korte inleiding en na afloop is er de mogelijkheid tot het stellen van vragen.

KID
De zevenjarige Kid woont met zijn broertje Billy en moeder op een boerderij in de Belgische streek de Kempen. Hun moeder is er wel, maar ook weer niet. Als gescheiden vrouw kan ze de opvoeding van haar zoontjes niet bolwerken. De vader is er vandoor en laat een torenhoge schuld achter waardoor de schuldeisers Kids moeder regelmatig lastigvallen. Uiteindelijk loopt de zaak uit de hand en worden de broertjes ondergebracht bij een oom en tante.
In Kid spelen rouwverwerking en verlies een grote rol. Het is knap hoe de jonge, onervaren acteurs de film weten te dragen. Nog knapper is het hoe een kleine, bescheiden film zoveel indruk kan maken; Kid is zo beheerst, en toch zo ontroerend.
Zo 24 maart, aanvang 14u

HOLLY
De vijftienjarige Holly is een buitenbeentje op school. Ze heeft, naast Bart, niet echt vrienden en ze lijkt ook niet speciaal uit te blinken in een of ander vak. Tot ze op een dag een vreemd voorgevoel krijgt – een visioen over een brand in het schoolgebouw. Ze belt vervolgens af voor school, en waarschuwt die ook. Wanneer er werkelijk brand uitbreekt in het schoolgebouw laat het incident niemand onberoerd en zijn plots alle ogen op haar gericht.
Holly is de indrukwekkende vijfde speelfilm van Fien Troch. In dit mysterieuze verhaal werpt Troch opnieuw een gevoelige blik op de harde wereld waarin kinderen en jongeren soms ongewild terechtkomen.
Zo 24 maart, aanvang 16.30u

Bron: Filmhuis De Spiegel