Sporting Heerlen blijft ook thuis tegen RKHSV worstelen met vorm

Vorige week verloor Sporting Heerlen terecht met 2-0 van FC Gulpen. Vandaag kwam RKHSV uit Maastricht op bezoek op Sportpark Grasbroek. Eerder dit seizoen wist de Heerlense ploeg nog met 0-4 te winnen in Maastricht, maar dit zou gezien de vorm waarin Sporting Heerlen verkeert niet snel een tweede keer gebeuren. Iets na half drie werd de wedstrijd door scheidsrechter Duindam in gang gezet.

Defensieve misser bijna fataal

Sporting Heerlen begon vanmiddag, net als de voorgaande paar weken, erg slordig. Heel veel verkeerde keuzes en overhaaste ballen zorgde voor weinig lijn in het spel. De Maastrichtse tegenstander zette daar in de beginfase ook bijzonder weinig tegenover. Ook zij excelleerden in het lijden van onnodig balverlies en in het geven van onmogelijke ballen. Sporting Heerlen kwam er na een minuut of twintig dan eindelijk een keer uit over de rechterflank via Tyrone Ploum. Hij passeerde zijn man langs de lijn en gaf de bal goed strak voor, maar er was geen Heerlens been die daar tegenaan kon lopen. RKHSV liet dit soort dingen veelal toe en probeerde het met name via een snelle omschakeling. Een lange crossbal moest voor gevaar zorgen, maar dit lukte lang niet altijd. Sporting Heerlen-doelman Mik Dohmen werd dan ook nauwelijks tot niet getest, net als zijn collega doelman Bas Goessens aan de overkant. De thuisploeg maakte het op slag van rust wel nog even spannend door een reuze kans weg te geven. Laatste man Amin Essalih leed duur balverlies en dit zorgde ervoor dat de Maastrichtenaren 1 op 1 op het Heerlense doel af konden gaan. Doelman Mik Dohmen bleef echter lang staan en redde zijn ploeg met een knappe redding. Direct hierna was het tijd voor de rust, 0-0.

Deklat zit Sporting Heerlen in de weg

In de tweede helft kwam Sporting Heerlen gelijk iets overtuigender uit de kleedkamer. De inmiddels ingevallen Othman Azouzal haalde over de rechterflank de achterlijn en trok de bal goed terug op Amir Skraoui. Zijn inzet mistte echter kracht en kon dus zo worden opgeraapt door Maastrichtse doelman Bas Goessens. In de fase hierna gebeurde er een hele tijd heel erg weinig. Het lukte Sporting Heerlen niet om het gewilde spel te maken en het lukte RKHSV niet om succesvol te counteren. In de slotfase van de wedstrijd forceerde de thuisploeg wel een licht slotoffensief. Dit resulteerde dan ook nog in enkele mogelijkheden. Een klein kwartier voor tijd kon Sporting Heerlen-aanvaller Zaid Akachar aanleggen op de rand van de zestien meter. Zijn inzet spatte, gelukkig voor RKHSV, uiteen op de lat. De thuisploeg bleef hierna wat aandringen en zorgde met veel voorzetten en lange ballen voor druk op de Maastrichtse defensie. In de allerlaatste minuut kwam diezelfde Zaid Akachar nog een keer vrij in het zestien meter gebied, maar hij schoot de bal recht op de vuisten van doelman Bas Goessens en dus werd er vanmiddag niet gescoord op Sportpark Grasbroek.

Heerlense derby op komst

Volgende week speelt Sporting Heerlen een Heerlense derby als het op bezoek gaat bij middenmoter Heksenberg-NEC. Eerder verspeelde Sporting Heerlen een 2-0 voorsprong tegen de ploeg uit Heerlen-Noord. RKHSV krijgt op haar beurt SV Hulsberg op bezoek.

Tekst: Niek Crombach