Tweede Academie-dag met Hugo de Jonge en Lodewijk Asscher Op Maandag 15 april 2024 in het Royal Theater Heerlen. 

Op 15 april vindt de tweede themadag ‘Bestaanszekerheid in werk en wijk’  van de Academie voor Sociale Stedelijke Ontwikkeling plaats en bespreken wetenschappers, bestuurders, bewoners en andere deskundigen belangrijke problemen, dilemma’s en oplossingen. Één van de belangrijkste thema’s tijdens de tweede Academiedag vormt de ‘concentratie van armoede’. Werk en wijk spelen een belangrijke rol in de segregatie in stad en land. Hoe komt het dat de verschillen in levenskansen én levensverwachting van kinderen die op enkele kilometers afstand van elkaar wonen zo groot zijn? En wat kunnen we daaraan doen?

 

Lodewijk Asscher, voormalig vice-premier en ex-minister van Sociale Zaken zal zijn licht laten schijnen op de belangrijke rol van werk bij het bestrijden van segregatie en armoede. Hugo de Jonge, demissionair minister van Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ontwikkeling, zal reflecteren op de onmisbare rol van solidaire en gemengde volkshuisvesting in alle gemeenten. NPHLN-onderzoeker Dennis Martens presenteert opmerkelijke en niet-eerder gepubliceerde onderzoeksresultaten over concentratie van armoede in Heerlen-Noord.

 

Workshops: welke consequenties heeft de concentratie van armoede en voor wie?
De Hoensbroekse huisarts Micha Lutgens zal  met voorbeelden uit zijn huisartsenpraktijk het verband aantonen van slechte woningbouw, slechte gezondheid en met hoge zorgkosten. Ook Casper Gelderblom(wethouder Wonen in Heerlen) maakt deel uit van het rijke programma met het thema ‘wonen en het bestrijden van armoede’. Wethouder Martin de Beer (Arbeidsmarkt, Economie en Sport) vertelt in zijn workshop over zijn missie op het gebied van armoedebestrijding via goed werk.

 

Bezoekers dienen zich aan te melden via:
https://www.heerlen-noord.nl/academie-voor-sociale-stedelijke-ontwikkeling-bestaanszekerheid-in-werk-en-wijk/

Bron: NPHLN