Geen gehoopte revanche voor 1-3 verloren thuiswedstrijd Heksenberg-NEC tegen Walram op 29 oktober 2023.                                          

In Valkenburg werd Heksenberg-NEC op alle fronten afgetroefd.
Pas bekomen van een geweldig geslaagde 100 jarig bestaan van fusieclub Heksenberg-NEC moest afgelopen zondag 17 maart aangetreden worden uit tegen een van de medekoplopers in de derde klasse A en wel Walram Valkenburg. Voor mannen van Kevin Nowacki zeker geen onbekend team. Integendeel zelfs, want op 29 oktober 2023 ontving de Noord-Heerlense fusieclub op haar sportpark De Varenbeuk de ploeg uit Valkenburg. Destijds was het een spectaculair voetbalgebeuren, maar wel in het nadeel van Heksenberg-NEC. Dit dank zij het “discutabele” optreden van scheidsrechter Janssen die, vooral in de tweede helft, een zeer bepalende rol vervulde. Gevolg: de fusieclub verloor, mede door de opgesomde scheidsrechtelijke situatie, de thuiswedstrijd destijds dan ook met 1-3.

Begrijpelijk was afgelopen zondag 17 maart jl. dan ook de mening van het team, trainer Kevin Nowacki en de meegereisde supporters dat zij hoopte op een revanche van de zo omstreden oktober 2023  geleden nederlaag. Maar genoemde hoop was helaas een ijdele gedachtegang op Sportpark Oosterweg in Valkenburg. Ondanks de goede (voetbal)-weersomstandigheden was het spelpeil van Heksenberg-NEC van een zeer bedenkelijk niveau. Dank zij een sterke indruk van Walram was het al vrij duidelijk dat er geen sprake zou zijn van de eerder aangegeven revanche gedachte bij de bezoekende fusievereniging. Integendeel zelfs want het gehele team van Kevin Nowacki kwam geen enkel moment op het niveau die nodig is om tegen zo’n sterke tegenstander voor een stunt te zorgen. Algemene mening was dan ook dat er was sprake over een regelrechte “off-day”.

Gezien het sterk spelende Walram kon Heksenberg-NEC alleen het eerste kwartier van de wedstrijd nog bijbenen. Tegen de snelle voorhoedespelers van Walram werd niet goed geanticipeerd en bij een diepe crossbal werd heel vakkundig Enzo Voorjans de 1-0 aangetekend. Vanaf dat moment was Walram heer en meester en konden de bezoekers, met name in de eerste helft, geen enkele aanval opzetten die Walram zouden verontrusten.  De inzet bij Heksenberg-NEC was wel aanwezig en lovenswaardig maar als je collectief faalt en de tegenstander elke kans heel vakkundig afmaakt dan weet je bij een ruststand van 3-0 door twee doelpunten van Philippe van Laar dat de wedstrijd gelopen is. De tweede helft was nog maar amper op gang gekomen of, een blunder in de opbouw van Heksenberg-NEC, werd weer afgerond. Dank zij wederom een doelpunt van Enzo Voorjans de gaf het scorebord dan ook de eindstand van  4-0 aan.                                                                               

De mannen van Kevin Nowacki bleven wel hun best doen maar dit was zo’n wedstrijd die je snel moet vergeten en hopen dat de komende wedstrijden de hoognodige punten opleveren om klasse behoud te bewerkstelligen. Komende zondag 24 maart, thuis op Sportpark Varenbeuk, tegen wéér een van de koplopers te weten “Sporting Heerlen ” kan dan een stap in de goede richting gezet worden. De uitwedstrijd op 4 november 2023 leverde immers een verziend 2-2 gelijkspel op. Maar komende zondag tegen “Sporting Heerlen” zullen ze in ieder beter voor de dag moeten komen als tegen Walram.

Heksenberg-NEC staat op de ranglijst in de derde klasse A vierde van onder met 18 punten uit 18 wedstrijden. Zij staan 1 punt voor op SCG, 5 punten op KVC Oranje en 7 punten op Laura Hopel Combinatie (LHC). Perspectief voor klassenbehoud is dan ook zeker aanwezig.

 

Paashaas komt:

Zaterdag 30 maart zal de paashaas bij fusievereniging Heksenberg-NEC zijn intrede doen op de eigen locatie op Varenbeukerweg. Alle pupillen zijn welkom en ook de overige kinderen en kleinkinderen van de leden zijn van harte welkom.

Toegevoegd: flyer Walram-Heksenberg-NEC, in herinnering oud-spelers Heksenberg-NEC (100 jaar), wedstrijd archieffoto Heksenberg-NEC en beeltenis bezoek Paashaas

Redactie ParkstadActueel: tekst hfd/eind redacteur Callie Steijaert