Joy van Dijk (17) volgende versterking  Jonge aanvaller met scorend vermogen voor KVC Oranje

KVC Oranje

Joy Van Dijk

KVC Oranje is verheugd haar volgende aanwinst te mogen presenteren. Zijn naam is Joy van Dijk, een aanvaller met scorend vermogen, in het dagelijks leven student VMBO aan het Eijkhagencollege  in Landgraaf.

Voetbal(groot)vader

Joy van Dijk is een speler met voetbalbloed in zijn aderen. Hij is namelijk zoon van voormalig Roda JC-speler Gregoor van Dijk. Zijn moeder heet Jacqueline. Gregoor van Dijk -voetbalkenners weten dat uiteraard- is dan weer een zoon van mister FC Groningen Jan van Dijk, kortstondig trainer van Roda JC en tegenwoordig als zodanig actief bij BSV Limburgia in Brunssum. Dus zowel vader als opa zijn op eredivisieniveau actief geweest als voetballer, met succes overigens en opa heeft ook nog eens naam gemaakt als trainer.

Jeugdjaren

Maar terug naar de nieuwe aanwinst. Joy van Dijk begon op 6 jarige leeftijd met voetbal. Zijn debuut maakte hij in de F-jeugd bij KVC Oranje. Al snel zocht hij zijn heil in zijn woonplaats Schaesberg bij de plaatselijke trots in Sportpark Strijthagen. Bij de club doorliep hij de gehele jeugdopleiding. Momenteel maakt hij deel uit van de O19 (voorheen A1) van de club, dit onder leiding van zijn trainer Faical Arfaoui.

Competentie

We vragen welke kwaliteiten Joy van Dijk herbergt c.q. wat hij KVC Oranje te bieden heeft. De jongeman reageert: ,,Ik ben spits, eigenlijk altijd geweest ook.” Desgevraagd laat hij vervolgens weten vorig seizoen in de competitie één op één te hebben gelopen wat betreft zijn productie. Joy: ,,We hebben 8 duels gespeeld en ik meen dat ik er toen ook 8 gemaakt heb.”

De overstap

Bij vv Schaesberg is men gewoon om in de eerste of tweede klasse te voetballen. KVC Oranje vecht momenteel voor lijfsbehoud in de derde klasse, zo’n beetje de natuurlijke habitat van de club. Niettemin kiest Joy van Dijk voor Bleijerheide. Over het waarom: ,,Ik wil graag in een eerste elftal bij de senioren voetballen. In Schaesberg schat ik mijn kansen daartoe door meerdere omstandigheden niet echt hoog in. Bij KVC Oranje, waar ik natuurlijk ooit heb mogen beginnen zie ik meer mogelijkheden. Bovendien kan een stapje terug op de sportieve ladder later leiden tot twee stappen vooruit. Daar zijn in het voetbal legio voorbeelden van.”

We hebben het al gehad over voetbalvader en dito opa. Een andere opa van Joy is Winand Heijltjes, een van de mensen die KVC Oranje zowat een leven lang trouw is, tegenwoordig als vrijwilliger. En niet te vergeten de bonusvader van Joy, Marvin de Mey, Zowel Winand als Marvin betekenen heel veel voor Joy.

Als we het hebben over banden met KVC Oranje. Ook moeder Jacqueline is als voetbalster actief geweest voor oranje-wit.

Verwachtingen

Dan komen we te spreken over het voetbalseizoen 2024-2025. Joy geeft zijn visie: ,,Als we komend seizoen in de vierde klasse zouden spelen, dan moeten we zonder meer voor promotie gaan.” Dan zegt hij: ,,Als jullie in de derde klasse blijven, dan….”. We onderbreken hem en zeggen dat KVC Oranje vanaf nu niet ‘jullie’ maar ‘wij’ is voor hem. We horen Joy lachend bevestigen en zijn zin afmaken met: ,,…kunnen we minimaal voor de top vijf gaan.” Ambitie genoeg dus in het hoofd van de jeugdige aanwinst.

Na Youri Kil heet KVC Oranje met Joy van Dijk zijn volgende aanvaller met scorend vermogen welkom.

Tekst Werner Nijssen