Omeed Tarin

Aanwinst voor het middenveld

KVC Oranje is trots een nieuwe middenvelder te mogen presenteren voor het komend seizoen. Het gaat om Omeed Tarin (18), een zeer getalenteerde middenvelder, die in het dagelijks leven druk is met zijn HBO-studie aan de Hogeschool Zuyd in Sittard. Een speler dus die kan gaan helpen het vertrek van Mees Ruiters (Chevremont) en Lloyd Vromen (FC Hoensbroek) op te vangen.

Het begin

Omeed Tarin, wiens ouders afkomstig zijn uit Afghanistan, is geboren in Kerkrade, op 9 november 2005. Hij zette zijn eerste schreden in het clubvoetbal bij KVC Oranje. Hij was destijds 7 jaar. Op zijn 14e verkaste hij naar SVN in Nieuwenhagen -nu FC Landgraaf- waar hij begon in de JO15. Aangeland in de O19 ging het richting Duitsland, waar hij speelde voor FC Duren en, zo laat hij ons weten,  even aan het profniveau mocht ruiken. Als gevolg van dispensatieperikelen kwam er al snel een eind aan zijn verblijf bij onze oosterburen. Teruggekeerd in Nederland speelde Omeed voor RKTSV in Terwinselen. Daarna trok hij naar de O19 van vv Schaesberg.”

Terugkeer

Omeed, die druk is met zijn studie in Sittard en af en toe graag padel speelt met vrienden, keert nu dus terug naar waar het ooit begon, Sportpark Bleijerheide. We vragen hem waarom hij voor KVC Oranje kiest. Zijn reactie: ,,Ik heb heel leuke herinneringen aan mijn beginjaren als voetballer bij de club. Een aantal jongens ken ik nog. Dat geldt ook voor een paar spelers van de huidige selectie. De contacten zijn goed. En het gesprek met Gino Curfs (trainer KVC Oranje) en de staf zijn goed bevallen. Ik heb al eens meegetraind en ook dat kon me bekoren.”

Verwachtingen.

De nu 18-jarige -in Kerkrade woonachtige- vrijgezel laat ons weten dat hij in het middenveld uit de voeten kan op 6, 8 en 10. Insiders die Omeed bezig hebben gezien zijn zeer lovend. Als we informeren naar zijn verwachtingen voor komende voetbaljaargang, reageert hij met: ,,Ik hoop natuurlijk dat KVC Oranje in de derde klasse blijft. Mocht onverhoopt degradatie volgen, dan hoop ik te kunnen bijdragen aan directe terugkeer naar het huidige niveau. Mijn bijdrage daarin is om het vertrek van een aantal middenvelders mee te helpen opvangen. Daar ga ik mijn uiterste best voor doen en verheug ik mij op.”

KVC Oranje is zeer content om de voetballer Omeed Tarin binnen haar gelederen te mogen begroeten. Een vierde jeugdig talent heeft de weg naar Bleijerheide gevonden. En wie weet, volgen er nog meer.

Tekst Werner Nijssen (KVC Oranje)