Vaders leren harenvlechten tijdens trendsettende cursus in Parkstad

Superparent.nl en Lighthouse Heerlen hebben hun krachten gebundeld om een primeur te presenteren: de allereerste harenvlechtcursus voor vaders in Parkstad. Vijf “moedige” vaders, vergezeld door hun dochters, beten zaterdagmiddag 30 Maart het spits af tijdens deze bijzondere gelegenheid in de nieuwe samenwerkings- en workshopruimte van Stichting Lighthouse Heerlen, in de Oranje Nassaustraat in Heerlen-Centrum. In slechts anderhalf uur tijd leerden ze

onder leiding van vader Patrick, die tevens werkzaam is bij de Gemeente Heerlen, de fijne kneepjes van het vak.

Patrick, die zelf vader is van dochters, begon in 2016 met het idee toen zijn dochters hem steeds vaker vroegen om hun haar te vlechten. Hij kon alleen een staartje maken en vond het moeilijk om via online bronnen te leren. Daarop nam hij het initiatief en startte Superparent op, met als doel andere vaders te helpen. ‘’Mijn droom en passie is om iedere papa met een dochtertje een workshop te mogen aanbieden. Haarverzorging is niet meer alleen een taak van mama, maar van ouders. Ook is het een feit dat vaderschap aan het evolueren is, en dat we als papa’s maar al te graag betrokken zijn bij de opvoeding en verzorging van onze kindjes,’’ aldus Patrick

De dochters waren dolenthousiast over de ervaring. “Ik vond het geweldig om papa te zien proberen mijn haar te vlechten,” zei Lisa, 6 jaar oud. “Hij deed het zo goed en ik voelde me speciaal omdat hij de moeite deed om het te leren.” Haar sentimenten werden gedeeld door Emma, 5 jaar oud, die verklaarde: “Papa’s vlechten zijn echt beter geworden.”

Superparent.nl en Lighthouse Heerlen zijn vastbesloten om deze succesvolle initiatieven voort te zetten en organiseren vanaf nu elke maand een sessie midden in het centrum van Heerlen. Deze sessies bieden niet alleen een leuke en leerzame ervaring voor vaders en dochters, maar versterken ook de band tussen hen in een

warme en ondersteunende omgeving.

Voor meer informatie over toekomstige evenementen en inschrijvingen kunt u terecht op de website van Superparent.nl en de sociale mediakanalen van Lighthouse Heerlen.

Foto: Marc Timmermans Fotografie
Tekst: FB4 Offices