Weergaloze vrije trap bezorgt Sporting Heerlen drie punten in Gronsveld

Na een iets mindere fase heeft de Heerlense ploeg de afgelopen 3 weken de draad weer goed opgepakt. Er werden in de wedstrijden tegen RKHSV, Heksenberg-NEC en vv Bunde 7 punten gepakt. In deze wedstrijden kreeg Sporting Heerlen geen enkel tegendoelpunt. Vandaag was laagvlieger SCG uit Gronsveld de tegenstander. Om koploper te blijven konden de bezoekers uit Heerlen zich vanmiddag geen misstap veroorloven.

Gezapige eerste helft komt lang niet op gang

Iets na half drie werd de wedstrijd op Sportpark ’t Brook in Gronsveld door de Roemeense scheidsrechter in gang gezet. Sporting Heerlen had het vanaf minuut 1 lastig met het grasveld en wist hierdoor in de openingsfase weinig te forceren. SCG zette daar op haar beurt ook niet heel veel tegenover. Zij konden iets beter met het veld omgaan, maar knalde veel ballen blindelings naar voren. Af en toe vielen deze goed en kon SCG gevaarlijk worden. In het eerste halfuur lukte dat nog niet echt, maar enkele minuten later kwamen zij alsnog op voorsprong. De Sporting Heerlen defensie stond niet helemaal goed opgesteld en hier wist de thuisploeg door het midden van te profiteren. Een goede bal vanaf rechts werd in het centrum knap aangenomen en koelbloedig afgedrukt in de linkeronderhoek, 1-0. Het duurde echter niet lang voordat Sporting Heerlen met een passend antwoord kwam. Slechts 5 minuten later trokken zij de stand alweer gelijk via Ali Abdullah Ali Salah. Een goede voorzet vanaf links van Ayman Ouirine kon door hem van dichtbij worden binnengekopt, 1-1. Sporting Heerlen was de gehele eerste helft de ietwat bovenliggende partij, maar wist dit nog niet uit te drukken in de score. Dit resulteerde dus in een ruststand van 1-1.

Vrije trap zorgt voor verlossing

Na de rust kwam Sporting Heerlen een stuk sterker uit de kleedkamer. Zeker in de eerste fase van het tweede bedrijf wisten zij de thuisploeg goed vast te zetten. SCG kwam in deze fase nauwelijks meer over de middenlijn. Dit resulteerde dan ook na een kleine 10 minuten in een grote mogelijkheid voor Sporting Heerlen-aanvaller Makram Bouchaara. Hij kwam via links vrij voor de keeper, maar zijn inzet ging voor het Gronsveldse doel langs. SCG probeerden het nog enkele keren via de lange bal op de counter, maar dit lukte steeds minder vaak. Sporting Heerlen trok de wedstrijd steeds iets korter naar zich toe, maar moest nog wel scoren om de volle buit mee terug naar Heerlen te nemen. Een kwartier voor tijd diende er zich weer een mogelijkheid aan voor de uitploeg uit een corner. Een goede indraaier vanaf links werd krachtig richting het doel gekopt door Amir Skraoui, maar doelman Jorn Goessens capituleerde nog niet. Enkele minuten later was het dan wel eindelijk raak voor diezelfde Amir Skraoui. Een vrije trap vanaf een meter of 20 belandde schitterend in de linkerbovenhoek. Hij zette hiermee de verdiende 1-2 op het scorebord. In de resterende minuten kreeg SCG het niet voor elkaar om nog een echte mogelijkheid te creëren. Sporting Heerlen verzuimde op haar beurt om uit te lopen en dus eindigde de wedstrijd vanmiddag in 1-2.