UITNODIGING voor mensen met dementie (thuis woonachtig) en hun mantelzorger in de regio Parkstad voor Kunsttentoonstelling Alledaagse Mensen en een gratis lunch

(primair voor: Heerlen, Landgraaf, Kerkrade, Brunssum, Voerendaal, Simpelveld, Beekdaelen).

Alzheimer Nederland afdeling Parkstad Limburg, nodigt deze doelgroep graag gratis uit voor een bijzondere stadswandeling op 25 mei 2024 door Valkenburg aan de Geul onder leiding van drie professionele gidsen.
Wij maken hiermee alvast een knipoog naar het landelijke thema van Alzheimer Nederland 2024 dat in het teken staat van Bewegen.

Per aanmelding kunnen twee personen gratis deelnemen. Vol = Vol, 60 personen maximaal.

Start rondleiding 11.00 uur, einde 12.30 uur.
Vertrekpunt: Theo Dorrenplein 5, 6301 DV Valkenburg (VVV-kantoor).

Met name de Kunsttentoonstelling Alledaagse Mensen die momenteel her en der in Valkenburg staat krijgen tijdens deze stadswandeling volop speciale aandacht.

Deze Alledaagse Mensen brengen namelijk niet alleen de straten tot leven, maar verrijken ook de historische sfeer van Valkenburg aan de Geul. De kunstwerken vormen een boeiende dialoog tussen verleden en heden, waardoor u een diepere waardering krijgt voor de eenvoudige schoonheid van het alledaagse.

De Alltagsmenschen, of alledaagse mensen, zijn levensgrote betonnen beelden van mensen in alledaagse situaties, gemaakt door de Duitse kunstenaars Christel en Laura Lechner. Deze beelden stralen warmte, humor en herkenning uit, waardoor ze een glimlach op het gezicht van voorbijgangers toveren.

Van een groepje vrienden die gezellig tafelen tot een paar dat innig danst – elk beeld vertelt een verhaal en nodigt uit tot interactie.

Neem de tijd om te poseren voor een foto naast uw favoriete Alltagsmensch en deel deze unieke ervaring met uw vrienden en familie.

Wandelt u met ons mee op 25 mei door de charmante straten van Valkenburg aan de Geul en ontdekt u graag de diverse alledaagse mensen die her en der verspreid staan?

Meld u dan z.s.m. aan.

Na deze bijzondere rondleiding nodigen wij u uit voor een heerlijke (gratis) verwenlunch bij restaurant De Beren, Leeuwhof 9, 6301 KZ Valkenburg.

Aankomst bij de Beren is vanaf 12.45 uur.

Parkeren kan bij Restaurant De Beren (betaald) of bijvoorbeeld in de garage De Kei bij Albert Hein (betaald).

Bij vragen kunt u een e-mail sturen naar: m.schmitz@alzheimervrijwilligers.nl

Aanmelden voor de rondleiding en aansluitend de lunch kan tot 19 mei 2024 via deze link:

https://alzheimerparkstadlimburg.nl/verwenmiddag/

Bron: Alzheimer Nederland, afdeling Parkstad