SCHUNCK en Heerlen Jazz brengen de ‘Greatest Jazzhits’ aller tijde tot leven in het Glaspaleis 

In samenwerking met Stichting Heerlen Jazz organiseert SCHUNCK Muziek en Dans ook dit jaar weer een educatief jazzconcert. Na het daverende succes van ‘A tribute to Miles Davis’ in 2023, is dit jaar het thema Greatest Jazzhits. Op donderdag 30 mei om 20:00 uur brengt een jazzcombo een scala aan hits ten gehore in het Glaspaleis.  

Educatief Jazzconcert 
Dit jaarlijks uitverkochte jazzconcert van SCHUNCK-coaches in samenwerking met Heerlen Jazz, neemt jazzliefhebbers mee in de ontwikkeling van jazz in de vorige eeuw en voert je langs de verhalen achter de bekendste composities.
Jazz, ontstaan in de jaren 20 van de vorige eeuw, is een ontdekkingsreis; zowel voor de speler als voor de toehoorder. Dit muziekgenre is altijd een sociale muzieksoort geweest die mensen verbindt. Vaak wordt gezegd: “Jazz, daar moet je van houden”. Maar jazz, daar moet je naar leren luisteren. En laat dit educatieve jazzconcert daar bij uitstek geschikt voor zijn.
Greatest Jazzhits 
Onder leiding van trompettist Marc Huynen spelen drummer Geert Roelofs, gitarist Pieter Vermeulen, pianist Gero Körner en bassist Jo Didderen de grootste jazznummers aller tijden. De band neemt je mee in bekende jazzcomposities als ‘A Night in Tunesia’ van Dizzy Gillespie, ‘Take Five’ van Dave Brubeck en Astrud Gilberto’s ‘The Girl from Ipanema’.
Ontdek de wereld van jazz tijdens het jaarlijks jazzconcert van SCHUNCK Muziek en Dans op 30 mei om 20:00 uur in het Glaspaleis. Tickets zijn verkrijgbaar á € 11,50 via schunck.nl.
Foto: Jonathan-Widdershoven
Tekst: SCHUNCK