Sporting Heerlen wint zonder enige moeite van LHC

Door: Niek Crombach
Heerlen – Vorige week viel voor beide ploegen al de beslissing in deze klasse. Sporting Heerlen won met 0-3 bij Leonidas-W en kroonde zich tot terechte kampioen van de 3de Klasse. LHC incasseerde in de slotminuten de 1-1 thuis tegen vv Walram en kon directe handhaving hierdoor vergeten. Er stond vanmiddag dus niks meer op het spel.
Slordige afronding zorgt voor weinig doelpunten
Sporting Heerlen was vandaag vanaf minuut 1 de bovenliggende partij. LHC kwam in de gehele eerste helft nauwelijks van de eigen helft af. Na een kwartier gespeeld te hebben kwam de thuisploeg dan ook verdiend op een 1-0 voorsprong. Een vlotte combinatie aan rechterkant belandde uiteindelijk bij rechtsback Roy Wetzels, die de bal van dichtbij binnengleed. De Heerlenaren bleven hierna de aanval zoeken en waren niet van plan om LHC een doelpunt te gunnen. Tien minuten voor de thee kreeg gelegenheidsverdediger Amir Skraoui het op zijn heupen. Hij passeerde met een fraaie actie een aantal tegenspelers, maar trof nog geen doel met zijn  schot, dat werd gepareerd door doelman Kain Bours. De rebound belandde vervolgens bij Zaid Akachar die de bal voor het inschieten had. Hij wachtte echter te lang hiermee en verzuimde dus om dit buitenkansje te verzilveren. Op slag van rust kreeg ook Yorick Krul nog een uitgelezen mogelijkheid om de voorsprong te verdubbelen. Hij kwam vrij via een perfecte steekbal vanuit het middenveld, maar ook hij wachtte te lang met schieten en scoorde dus niet. De ruststand was dan ook 1-0.
Tweede helft tijdelijk gestaakt
Ook in de tweede helft veranderde er niet veel aan het spelbeeld. LHC kwam iets beter voor de dag, maar wist de enkele mogelijkheid die zij vlak na rust kregen via Vince di Giulio niet te benutten. Aan de andere kant werd de voorsprong dan eindelijk wel verdubbeld via een penalty. Gianluca Martinelli had er weliswaar 2 instanties voor nodig, maar zette alsnog de 2-0 op het scorebord. Rond de 60ste minuut pakten vervolgens donkere wolken zich samen boven het sportpark. Dit ging even later gecombineerd met een flits die razendsnel werd opgevolgd door een flinke knal. Vanwege dit onweer legde de scheidsrechter Vekens tijdelijk het spel stil. Na een kwartiertje kon er weer gevoetbald worden. Sporting Heerlen wisselde 5 spelers in een keer, waaronder doelman Dave Lieveld. Hij ging met voetbalpensioen en ontving een erehaag van zijn medespelers. Enkele minuten later dacht invaller Haashin Abdiqadir de 3-0 te maken na goed voorbereidend werk van Makram Bouchaara, maar hier dacht de grensrechter aan Eygelshovense zijde anders over. Even later werd het wel 3-0 via diezelfde Abdiqadir. Een schot van een meter of 20 in de linkeronderhoek was doelman Bours te machtig. LHC deed in de slotfase dan toch nog een duit in het zakje. Giel Konsten kopte van dichtbij een voorzet vanaf de linkerkant tegen de touwen. Hij bepaalde hiermee de eindstand op 3-1.