28 september 2024

Gemeente Echt-Susteren koopt sportschool Hofman

sportschool-hofman

De gemeente Echt-Susteren wil de Bleekwal in Susteren vernieuwen. Ze hebben hiervoor drie panden gekocht, waaronder een sportschool. Op deze plekken willen ze nieuwe woningen bouwen.

Meer groen en parkeergelegenheid voor de bleekwal

De gemeente wil de straat aantrekkelijker maken door extra parkeerplaatsen aan te leggen, meer groen toe te voegen en nieuwe speelplekken voor kinderen te creëren. Bewoners krijgen de kans om hun mening te geven en mee te denken over deze plannen. Volgens de gemeente is het al langer nodig om de Bleekwal te verbeteren en de leefbaarheid in de buurt te vergroten.

Sportschool Hofman zoekt nieuwe locatie door gemeenteplannen

In één van de gekochte panden zit nu sportschool Hofman. Doordat de sportschool meer leden krijgt, klagen buurtbewoners over geluid en parkeerproblemen. De eigenaar zoekt daarom een nieuwe plek. Hij mag nog maximaal twee jaar blijven huren van de gemeente voordat hij moet verhuizen.

Omdat er een tekort aan woningen is, zoekt de gemeente Echt-Susteren naar goede plekken om te bouwen. Naast de panden aan de Bleekwal wil de gemeente misschien ook een deel van het terrein van het Connect College kopen om daar woningen te bouwen. Als de gemeente de grond heeft, kan ze bepalen welke soorten huizen of appartementen er komen.

 

 

Bron: sol2.nl

Lees hier meer nieuws.