Hoofdmenu

Opéra Royal de Wallonie Luik

 

Place de l’Opéra, 4000 Liège  

 

Le Domino noir

SEASON : 2017-2018

LENGTH : 3:00

SONG LANGUAGE : French

CONDUCTOR : Patrick Davin

DIRECTOR : Christian HecqValérie Lesort

CHOIRMASTER : Pierre Iodice

ARTIST : Anne-Catherine GilletCyrille DuboisAntoinette DennefeldFrançois RougierMarie LenormandLaurent KublaSylvia Bergé.

NUMBER OF PERFORMANCES : 5

DATES : Fri, 23/02 to Sat, 03/03/2018

 

 

De zeldzaamheid van het operaseizoen in Opera Royal de Wallonie is een klein, en tegelijk ‘groot’ juweel van Daniel-François-Esprit Auber: Le Domino noir … is de moeite van het ontdekken meer dan waard. Verleidelijk, virtuoos en bijzonder humoristisch.

Synopsis: Madrid. Angèle, een jonge novice, afkomstig uit een aristocratische familie vermomt zich om incognoto aanwezig te zijn bij een bal van de koningin van Spanje. Angèle wordt verleidt door de mooie Horace. Daarna zoekt ze in alle opzichten om aan deze ‘schuldige’ liefde te ontsnappen. Ze wil terugkeren naar het klooster om haar geloften uit te spreken en abdis te worden. Maar de koningin besluit om haar een ​​echtgenoot van haar keuze te geven … Horace!

 

De zwarte Domino de titel van boek en opera, is een verwijzing naar het carnavalskostuum gemaakt van een lange jurk tot aan de voeten, met een capuchon. Het is de perfecte vermomming om onopgemerkt te blijven. Het zorgt voor veel misverstanden en cross-overs die deze opera-komische animeren. Sprankelend, vrolijk en vol met verassingen.

 

 

 

Le Domino noir was dan ook het grootste populaire succes van Daniel-François-Esprit Auber na Fra Diavolo, La Muette de Portici en vóór zijn Manon Lescaut. Het werk uit 1837 werd meer dan duizend keer gespeeld in de 19de eeuw! Paradoxaal genoeg is Black Domino daarna uit moderne scènes verdwenen. De avonturen van Angèle en Horace waren voor het laatst in 2003 in Venetië te zien. Domino, de nieuwe coproductie met de Opéra Comique, is dan ook een primeur in Luik om niet te missen.