Hoofdmenu

Inschrijving Compass Rombouts geopend

 

De inschrijving voor de nieuwe onderwijsvorm ‘Compass’ op het Romboutscollege in Brunssum is geopend. Tot 14 maart kunnen leerlingen zich, via de eigen basisschool, voor Compass inschrijven.

 

Het Romboutscollege start in het schooljaar 2018/2019 een nieuwe onderwijsvorm. Compass is een innovatieve, gepersonaliseerde en kleinschalige onderwijsvorm, ontwikkeld door docenten van het Romboutscollege, Emmacollege, Sint-Janscollege en het Broeklandcollege.

 

Binnen Compass bepalen leerlingen zelf hoe, waar en wanneer ze leren. Deze bijzondere manier van leren helpt ze om flinke stappen te maken, in een tempo en naar het niveau dat bij de leerlingen past. Binnen een strakke structuur worden de leerlingen begeleid door een persoonlijke coach en door docenten. Hierbij ligt de nadruk ligt op het stimuleren van zelfstandig leren.

Compass is voor leerlingen met een MAVO/HAVO en VWO advies.

LVO biedt deze onderwijsvorm exclusief aan voor Parkstad-Noord op de locatie Rombouts. Daarmee blijft voor Brunssum voortgezet onderwijs behouden. Het huidige MAVO- en HAVO-onderwijs zal stapsgewijs worden afgebouwd op de locatie Rombouts.

Inschrijven. Math Houben (Progressief Akkoord), wethouder Onderwijs van de gemeente Brunssum is benieuwd naar het aantal inschrijvingen: “Compass betekent een nieuwe toekomst voor het voortgezet onderwijs in Brunssum. Een toekomst waarin ik volop vertrouwen heb omdat de ervaringen met deze nieuwe onderwijsvorm op andere Limburgse locaties heel positief zijn. Compass biedt het beste van twee werelden: een moderne vorm van onderwijs op een vertrouwde plek voor onze kinderen en hun ouders. Dat is winst voor Brunssum en onze inwoners”.

Kijk voor meer informatie op www.rombouts-lvo.nl. Voor meer informatie over Compass kijk op www.compass-lvo.nl

Foto Rombouts LVO