Heerlense actrice duikt in het verleden van haar Chileense vader

Drie jaar volgde de Heerlense actrice Lisa Carreno een MBO theateropleiding aan het Art & Entertainment College Amsterdam. Nu staat haar afstudeervoorstelling ´Luchar´ op het programma. Daarin staat het verleden van haar uit Chili afkomstige vader centraal. 

De staatsgreep van Pinochet op 11 september 1973 was een keerpunt in de geschiedenis van Chili. Na een lange periode van sociale en politieke onrust, waarbij het constant botste tussen het door conservatieven gedomineerde Congres van Chili en de socialistische president Salvador Allende, werd Allende door Pinochet afgezet.

De jonge Chileen Juan verzette zich tegen de dictatuur van Pinochet, werd daarop gevangen gezet en gemarteld. Vervolgens werd Juan het land uitgezet en hij kwam uiteindelijk in Nederland terecht.

Doorgaans voelen we enige afstand tot het verhaal van een vluchteling, maar wat als dat verhaal een rol speelt binnen je familie en een grote invloed heeft op jouw leven?

Lisa duikt in deze voorstelling in de geschiedenis van Juan en onderzoekt wat de impact van zijn leven is op het hare.

De liefde voor acteren en verhalen vertellen heeft Lisa niet van een vreemde. De familie van haar moeder ademt theater, toneel en voordracht. De enkele jaren geleden overleden acteur en zanger Jeroen Willems was een oom van Lisa. Het stuk waarmee ze nu afstudeert is gemaakt door haarzelf en wordt geregisseerd door haar nicht Nina Willems.

Lisa speelt haar solo-voorstelling op maandag 9 en dinsdag 10 mei in het Ostade theater te Amsterdam. Ook twee klasgenoten brengen dan hun afstudeerproducties voor het voetlicht.

Ostade A´dam

Van Ostadestraat 233D

Amsterdam

Aanvang: 20.00 uur.

Kaarten bestellen via:

http://www.ostadeadam.nl/programma/136-empowerment-triple-bill/

Geef een reactie