Wedstrijdverslag VV Walram/ Hellas Vr1 – VV Schaesberg Vr1

VV Walram/ Hellas Vr1 – VV Schaesberg Vr1

8-5-2016

SportparkRansdaal 11.30

 

Op deze mooie zomerse Moederdag stond de wedstrijd VV Walram/ Hellas Vr1 – VV Schaesberg Vr 1 op het programma, met als inzet meestrijden om het kampioenschap. In tegenstelling tot vorige week zondag, toen het nog aardig fris was tijdens de warming-up was daar vandaag absoluut geen sprake van. Ondanks de af en toe sterk aanhoudende wind lag de temperatuur toch rond een graad of 22.

Gedurende de gehele wedstrijd, op een blok van een minuut of 10 na, waren beide teams zeer aan elkaar gewaagd. Vooraf werd ook niet anders daarover gedacht aangezien VV Schaesberg op dat moment nog tweede stond met 20 wedstrijden en 43 punten en Walram/ Hellas volgde op de vierde plaats met 17 wedstrijden en 37 punten. Voor beide clubs telde vandaag overigens niets anders dan winst om nog samen met VV Keer te kunnen strijden om de titel in deze 4de klasse.

Beide teams begonnen wat aftastend te voetballen, waarbij aan beide kanten de teller van de kansen redelijk gelijk op ging. Bij beide ontbrak het echter aan de afronding, waardoor de 0-0 aardig lang op het scorebord bleef staan. Hier zou echter toch nog voor rust verandering in komen. Een onoplettendheid in de Walram/ Hellasse verdediging zorgde ervoor dat de spits van Schaesberg bijna geheel vrij gelaten de 0-1 in de lange hoek kon schieten. Onder het motto ‘Niks aan de hand’ ging de thuisploeg op zoek naar de gelijkmaker. Niet veel later viel die ook, waar eerder het vizier van de spitsen niet op scherp stond of de voorzet net niet nauwkeurig genoeg was, viel nu in een keer wel alles op zijn plek. Een aanval over links, zorgde ervoor dat Audrey Tubée haarscherp kon voorleggen op Monique Dormans die op haar beurt alleen nog maar tegen de bal aan hoefde te lopen. Stand weer gelijk: 1-1. Met deze stand gingen beide teams ook rusten.

Beide clubs kwamen gebrand uit het kleedlokaal, waarbij de eerste echte grote kans voor de bezoekers was, de spits van Schaesberg kwam oog in oog met Dionne Vasmeer waarbij de keeper als winnaar uit de bus kwam. Niet veel later viel er dan toch een doelpunt, dit doelpunt viel echter aan de andere kant van het veld, waar Audrey Tubée eerder nog goed was voor de assist, nam ze nu zelf een treffer voor haar rekening en zorgde voor de 2-1 in het voordeel van de thuisclub. Niet veel later vielen nogmaals twee doelpunten van de Walram/ Hellas combinatie. Eerst maakte Monique Dormans de 3-1, waarna Anouschka Anepool met een schuiver voor de 4-1 zorgde. Met nog een minuut of 25 te gaan, zou je toch wel denken dat de overwinning dan binnen is en je deze wedstrijd gewoon moet uitspelen… Maar niets is minder waar, want het werd nog een best spannende wedstrijd. Nadat de coach van de thuisclub een dubbele wissel uitvoerde en het vervolgens niet meer helemaal duidelijk was wie welke speler aan het verdedigen was, kon Schaesberg zowel de 4-2 als de 4-3 in een tijdsbestek van nog geen 5 minuten maken. Hierop zette de thuisploeg echter het slot op de deur en kwam Schaesberg niet meer verder dan een schot ruim naast. Dit betekende dus dat Walram/ Hellas Vr1 deze wedstrijd na een spannend slot met 4-3 winnend af sloot. Dit betekent ook dat Schaesberg niet meer kan meestrijden om het kampioenschap. Deze strijd zal dus gaan tussen de dames van VV Keer en de dames van Walram/ Hellas, waarbij er ook nog een wedstrijd onderling op het programma staat. Het belooft dus nog een spannende eindstrijd te gaan worden tussen deze twee teams.

Geef een reactie