Foto parkstadactueel.nl/Lucho Carreno

 

Wat leeft er allemaal in en rondom de sloot?

Een leuke avontuurlijke uitdaging! De jeugdafdeling van IVN Brunssum en Onderbanken organiseert zaterdagmiddag 11 juni 2016 in het bezoekerscentrum Roode beek en zondagmiddag 12 juni 2016 in de Heemtuin een avontuurlijke slootjesdag.

De activiteiten van deze middagen zijn:

Waterbeestjes vangen – We gaan met een schepnet aan het werk, om te zien wat er allemaal in de beek leeft. Deze beestjes worden ook bekeken onder de microscoop.

Slootje springen – Wie durft er met een stok over de beek te springen? Neem voor de zekerheid maar droge kleren mee, voor het geval dat het mis gaat!! Dit geldt natuurlijk ook voor de ouders die het ook eens willen uitproberen!

Flessenmelodietje – Er worden eendjes uit een bak gehengeld. De eendjes hebben allemaal een nummer. Er staan flessen klaar met dezelfde nummers. Met een stokje wordt op de flessen getikt, zodat er een leuk melodietje ontstaat.

Alle jeugdige deelnemers krijgen aan het einde van deze activiteiten een diploma! De Heemtuin is vanaf 14.00 uur open en sluit om 17.00 uur.

Kijk ook op: www.ivn-brunssum-onderbanken.nl

Contact

DSC_0040 DSC_0025info@ivn-brunssum-onderbanken.nl

Geef een reactie