Heerlen – De politie is bezig met het ontmantelen van een professionele hennepkwekerij die is aangetroffen in een loods achter in woning, midden in een woonwijk. In de loop van de ochtend worden de hennepplanten in beslag genomen. Er zijn nog geen aanhoudingen verricht.

De politie kwam de kwekerij door onderzoek op het spoor. In een woning aan de Schandelerstraat ontdekten agenten bij onderzoek dat er de loods achter de woning was ingericht als hennepkwekerij. Er zijn ongeveer 2000 hennepstekken en in totaal 1200 hennepplanten aangetroffen in de loods. De hennepplanten waren deels al geoogst.

Alle planten en apparatuur zijn in beslag genomen en zullen worden vernietigd. Er was sprake van diefstal van elektriciteit. Een elektricien is bezig met het creëren van een veilige werksituatie, mogelijk dat stroom in het woonblok hiervoor tijdelijk moet worden afgesloten. Mocht dit het geval zijn, dan maakt de politie dit bekend aan buurtbewoners. Er is nog geen aanhouding verricht. Naar verwachting is de politie tot in de loop van de middag bezig met onderzoek en ruiming van de hennepplantage.

Wat is het gevaar van hennepteelt?

Mocht zich een hennepkwekerij bij u in de buurt bevinden, dan loopt u het risico van brand door kortsluiting en lekkage. Criminelen die zich bezighouden met illegale hennepteelt gebruiken onderling veel geweld. De schade die de hennepteelt veroorzaakt is groot. Woningcorporaties en energiebedrijven draaien op voor lekkages, brandschade en illegaal getapte energie. Georganiseerde criminelen frauderen met uitkeringen en hypotheken om geld wit te wassen. Overheid, bedrijven en verzekeraars zijn het slachtoffer.

Help mee hennepkwekerijen te bestrijden!

Ruikt u henneplucht en denkt u dat er een hennepkwekerij in uw buurt zit? Meld verdachte situaties, bel de politie via 0900-8844 of bel Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000. Onderstaande punten kunnen wijzen op een hennepkwekerij:  www.politie.nl

 

 

Geef een reactie