Foto’s  facebook.com/PinkpopFestival/

Red Hot Chili Peppers was vrijdag de afsluitende act tijdens Pinkpop in Landgraaf. De recensenten zijn enthousiast over het optreden van de groep.

“RHCP klinkt over het geheel een stuk gretiger dan tien jaar geleden op Pinkpop”, oordeelt 3 voor 12. “Van de handstand van Flea tot de flauwe grappen tussendoor: RHCP staat nog altijd met net zo veel plezier op het podium als 25 jaar geleden.”

Er waren wel kleine onvolkomenheden tijdens het concert. Zo was Anthony Kiedis niet op adem tijdens het spelen van hit Californication. “Maar de lol op het podium is veel belangrijker bij deze vier.”

“Goede popsongs, weinig chili”, aldus 1Limburg. “Het scherpe, het gevaarlijke” is verdwenen bij de band. Wel zitten de liedjes “uitstekend” in elkaar. “Vier topmuzikanten met af en toe een rebelse knipoog naar vroeger.” Een waardige afsluiter aldus de website.

Koningen

De Telegraaf noemt de groep “koningen”. “Flea’s baspartijen waren funky en scherp als in hun beste tijden”, schrijft de krant. De zangkwaliteiten van Anthony Kiedis waren “wel eens beter”, maar volgens de recensent ook “vele male slechter”.

“Bovenal stond het optreden van de Peppers als een huis”, laat de krant weten. Wederom worden de Peppers een “waardige afsluiter” genoemd.

Uitgesponnen jams

Het AD daarentegen noemt het optreden “hoopvol, maar net niet helemaal bevredigend. Uiteindelijk hielden de Peppers hun aanvankelijke niveau niet helemaal vast.”

Een aantal uitgesponnen jams haalden volgens de recensent de vaart uit de show. “Een pluspunt was het spel van gitarist Josh Klinghoffer. Hij komt nog altijd niet in de buurt van de virtuositeit van voorganger John Frusciante, maar heeft hoorbaar aan zelfvertrouwen gewonnen.”

27311415720_5863411cf3_z

Geef een reactie