Foto: Gemeente kerkrade
Op zaterdag 18 juni jl. heeft de Beleefbus, Kerkrade Experience z’n eerste rit gemaakt. Tijdens deze Kick-off was de bus voor de eerste keer in volle glorie te aanschouwen. Wethouder Tim Weijers (Toerisme): “Prachtig hoe deze bus op een eigentijdse en unieke manier weergeeft wat Kerkrade te bieden heeft. Het hele plaatje klopt en nodigt uit tot instappen. Laat je verrassen en Beleef Kerkrade in deze speciale Beleefbus!”

De Beleefbus Kerkrade Experience verbindt de vele toeristische attracties en bezienswaardigheden die onze stad rijk is. Maar in de bus is ook letterlijk van alles te beleven. Zo genieten de passagiers tijdens de ruim anderhalf uur durende rit van entertainment. En dat voor een ritprijs van slechts € 1,00 per persoon.

Volop verrassingen

Van 22 juni tot en met17 september rijdt de Beleefbus iedere woensdag rond van 13.00 uur tot 17.00 uur en iedere zaterdag van 11.00 uur tot 17.00 uur. De halteplaatsen bevinden zich nabij de Markt (Kerkrade Centrum), op het Museumplein, bij Abdij Rolduc, bij GaiaZOO en op de Rodaboulevard Kerkrade. Daarnaast komen de volgende locaties aan bod: het Wormdal, de Anstelvallei, de Botanische tuin, Schacht Nulland en de zaterdagmarkt van Eygelshoven. Onderweg worden er leuke impressies getoond die een indruk geven van al het moois dat Kerkrade te bieden heeft. Bovendien staan de passagiers diverse verrassingen te wachten. Er worden diverse kortingscoupons en een gratis plattegrond met toeristische attracties uitgedeeld. Verdere informatie en opstaptijden zijn te vinden op www.beleefbuskerkrade.nl.

Ambassadeurs

In de bus wordt door verschillende ‘ambassadeurs’ van Kerkrade een verhaal verteld over onze stad. Heeft u ook een bijzonder verhaal over Kerkrade te vertellen en wilt u dit graag delen met de passagiers van de Beleefbus? Dan kunt u zich hiervoor opgeven. Stuur een e-mail naar gemeentehuis@kerkrade.nl onder vermelding van ‘Beleefbus Kerkrade’. Bijzondere verhalen verdienen een mooie beloning. De ‘ambassadeurs’ ontvangen namens de gemeente Kerkrade een speciale, in beperkte oplage beschikbare, ‘Beleef Kerkrade’-pin.

 

 

 

Geef een reactie