De Nederlandse folkloregroep Dutch Dancers in Brunssum  

 

De Nederlandse folkloregroep Dutch Dancers bestaat uit leden van zes verschillende folkloristische groepen die aangesloten zijn bij de Federatie van Folkloristische Groepen Nederland (de FFGN). Zij komen daarmee allen uit het Oosten van Nederland. In totaal wordt deze windrichting door 29 folkloristische groepen vertegenwoordigd die allen een belangrijke rol spelen in het folklore leven van Nederland. In totaal bestaat de groep Dutch Dancers uit 24 dansers en vier muzikanten.

Deze Nederlandse groep draagt de geschiedenis van Twente en de Achterhoek in hun dansen over. Zo zullen ze traditionele dansen brengen die hun voorouders rond 1900 al dansten. Het doel is om het publiek en andere deelnemende landen te laten genieten van de oude Nederlandse volkscultuur en het bevorderen ervan met behulp van de muziek, dans en de traditionele klederdracht.

De Dutch Dancers zijn door het CIOFF Nederland genomineerd om de Nederlandse traditionele folklore te vertegenwoordigen op de prestigieuze Folkloriade in Mexico dit jaar.

http://www.paradebrunssum.nl

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Foto:folkloregroep Dutch Dancers 

Geef een reactie