Roda JC Kerkrade heeft overeenstemming bereikt met Christian Kum

 

 

Roda JC Kerkrade heeft overeenstemming bereikt met Christian Kum over de duur van een contract voor twee seizoenen plus de optie voor nog één jaar. De 30-jarige verdediger komt transfervrij over van FC Utrecht.

De in Duitsland geboren Nederlander speelde in de jeugdopleiding van Feyenoord en kwam via RVC Rijswijk uiteindelijk terecht bij ADO Den Haag. Hier debuteerde hij in het seizoen 2005-2006 in het betaalde voetbal. Na zeven seizoenen bij de club uit de Hofstad, stapte hij in 2012 over naar SC Heerenveen. Hier verbleef hij twee seizoenen, alvorens hij een contract tekende bij FC Utrecht.

Technisch Directeur Ton Caanen over het aantrekken van Kum: “Christian is een welkome versterking. Hij kan zowel links als centraal in de verdediging uit de voeten en beschikt over de nodige routine.”

Kum is na Roel Brouwers, Mikhail Rosheuvel, Adil Auassar en Frederic Ananou de vijfde versterking

www.rodajc.nl

Geef een reactie