Hoofdmenu

JeepClub Nederland organiseert op 3 juli een JeepAcademy in·de groeve “de Groot” te Landgraaf.

 

 

Foto: JeepAcademy-Landgraaf

De groeve is een leuke mix van terrein gesteldheden. Men krijgt te maken met modder, bos, hoogteverschillen, steile afdalingen en stijgingen. De hellingshoekmeter in je Jeep zal hier aardig uitslaan in dit terrein. In de groeve zullen we hoofdzakelijk veel zand aantreffen, het rijden op zand kent weer zijn eigen specifieke voorbereidingen en de Jeep zal zich geheel anders gedragen als in een modderig en zeer natte omgeving zoals de Hollandse Everglades zoals we deze op 12 juni hebben beleeft op onze academy in Veldhoven.

Het zal weer een echte uitdaging worden voor iedereen die van mening is dat zijn of haar Jeep het onmogelijke kan overwinnen en voor iedereen die dat wil meemaken.·

Uiteraard zijn ook hier weer proeven door ons uitgezet voor de standaard tot en met de sterk aangepaste jeeps.

Het is met name voor onze Jeep Club Marshals altijd weer een uitdaging om de Jeepers met hun jeep in basisuitvoering op een veilige en verantwoorde wijze, door en over de trials te leiden. Niet alleen de kennis maar ook het uithoudingsvermogen van de marshals werd vorig jaar extreem op de proef gesteld. Onder de volle zon was het onder in de groeve op het lichte zand ca 41 grd.C. Dus zorg ook goed voor u zelf “ Go prepared” en neem voldoende drinken en zonnecrème mee naar Landgraaf.

Laat je dan ook vooral niet van je wijs brengen en verleg je grenzen onder begeleiding van JCN.

De JeepAcademy is toegankelijk voor standaard jeeps met 2 wiel aandrijving (Groen) & met 4 wiel aandrijving (Blauw), aangepast, licht verhoogd en banden met modderprofiel (Rood) en extremere proeven zijn de Zwarte proeven. De zwarte Jeep moet minimaal voldoen aan hetgeen wat omschreven is onder Rood en ook uitgerust moet zijn met een werkende lier. Tevens moet je als Jeeprijder in de zwarte proeven ook rekening moet met eventuele op te lopen schade in deze proeven (Zwart). De deelnemers worden ingedeeld in teams van ± 5 jeeps.·De teams zullen onder begeleiding van een JeepClub Marshal de in het terrein uitgezette proeven afleggen.
Thema en wetenswaardigheden:
De groeve is nog dagelijks in gebruik voor zilverzandwinning.

Het zilverzand wordt uit het lagenpakket van de heksenberg en zand/grind uit de kizeloölietformatie gewonnen. Hierin komen ook gesteenten voor uit de Oermaas met hierin weinig voorkomende mineralen en fossielen.

De formatie werd gevormd van het·Tortonien·(10 miljoen jaar geleden, Laat-Mioceen) tot het·Tiglien·(Vroeg-Pleistoceen, 2 miljoen jaar geleden). De formatie werd afgezet door de Rijn, die kwartsrijk·materiaal uit de Alpen naar het noorden voert. De Rijn lag tijdens het Plioceen·verder naar het westen, ongeveer ter hoogte van waar tegenwoordig de Maas·stroomt. (bron, Wikepedia)

Met onze academy dalen wij dus aanzienlijk in tijd terug tot onderin de groeve zandwinning, hij veranderd dan ook nog continu.·
De ondergrond varieert van zilverzand tot echte klei en als het goed geregend heeft kan ook de echte moddereter er zijn gang gaan.·
Er zijn flinke hoogte verschillen welke bij de proeven gebruikt zullen worden.

Vrijdag avond zullen de machines zwijgen en plaats maken voor onze Jeeps en hun mooie sound.

Parkeren:
Het parkeren bij of op het off-road terrein kan alleen op het terrein zelf.

Programma: Zondag 3 juli:

  • Vanaf 09.30 uur inschrijving op het terrein,
  • 10.00 uur briefing en indeling teams,
  • 10.15 uur vertrek voor de Jeep Academy,
  • 12.30 uur mogelijkheid tot lunch, snackwagen aanwezig,
  • 16:00 uur Sluiting terrein

Kostenoverzicht:
De inschrijvingskosten voor het off-road rijden bedragen:

  • per jeep € 20,00 (excl. lunch);
  • voor niet-leden geldt een toeslag ad € 20,00; te voldoen bij het JCN inschrijfbureau.

JeepAssist:
Als je het leuk vind om ons mee te helpen met de voorbereiding dan ben je van harte welkom. Geef dit dan s.v.p. aan op het inschrijfformulier en vink daar het blokje aan bij Jeep Assist en wij nemen dan contact met je op.

Inschrijving:
Inschrijven kan middels het Inschrijfformulier

Adressen
Europaweg-Noord 150
6374CL Landgraaf