Foto: Oudersvannu

Kinderen met autisme hebben vaak moeite met sociale en communicatieve vaardigheden. Het bedrijf Movia Robotics is er echter van overtuigd dat kinderen deze skills met behulp van robots kunnen verbeteren.

De robots kunnen leraren helpen bij het communiceren met leerlingen die problemenhebben met het begrijpen van verbale signalen of lichaamstaal. De robot wordt de focus voor het kind en moet dienen als een soort bemiddelaar, aldus Timothy Gifford, CEO van Movia Robotics.

Spelletjes, oefeningen en testjes

De lief uitziende mechanische wezentjes doen spelletjes, bewegingsoefeningen en testjes met de kinderen. Het is de bedoeling dat kinderen zich op deze manier op hun gemak gaan voelen in de omgang met anderen en anderen beter leren begrijpen.

Testfase

De robots worden nu alleen nog getest met leerlingen van de Whiting Lane school in de Amerikaanse staat Connecticut, van de kleuterklas tot en met het 5e leerjaar. Er zijn plannen om de tests uit te breiden naar 2 andere basisscholen.

Robots naar alle klaslokalen

Timothy hoopt dat de robots uiteindelijk voor alle scholen beschikbaar zijn: ‘Dat is ons hoofddoel: we willen de testfase voorbij en de robots daadwerkelijk in de klaslokalen krijgen.’

www.oudersvannu.nl

 

 

 

 

 

Geef een reactie