Hoofdmenu

RODA JC IN TWEEDE OEFENWEDSTRIJD TE STERK VOOR VV SCHAESBERG: 1-4

 

Foto: Lucho Carreno

Tijdens de tweede wedstrijd in de oefencampagne was Roda JC met 1-4 te sterk voor 1e klasser VV Schaesberg. Op Sportpark Strijthagen waren Ard van Peppen, Santiago Palacios Macedo, Adil Auassar en Tom van Hyfte de doelpuntenmakers aan Kerkraadse zijde. Danny Latten liet het net bollen namens de opponent uit Landgraaf.

Trainer Yannis Anastasiou kon tijdens dit duel niet beschikken over Jens van Son, Tim Blättler, Dani Schahin en Christian Kum. Zij kampten met lichte blessureklachten en werden daarom aan de kant gehouden. Wel had De Griek een basisplaats ingeruimd voor onder meer doelman Nick Wolters en de aanwinsten Roel Brouwers, Frederic Ananou en Adil Auassar.

Zo’n 1.000 toeschouwers zagen, na een gezamenlijke groepsfoto van beide elftallen en de aftrap van de mascottes van de wedstrijd, een Roda JC dat logischerwijs de bal veelvuldig in bezit had. Het eerste echte gevaar kwam echter pas na acht minuten toen een schot van Mitchel Paulissen net geen doel trof. Vervolgens waren er enkele speldenprikjes van Roel Brouwers en Farshad Noor, maar werd de ban pas echt gebroken in de 16e minuut. Adil Auassar schoot een vrije trap op de vuisten van de goedkeepende Kay Boers, maar de doelman moest vervolgens toch zijn meerdere erkennen in Ard van Peppen. De linksback schoot de bal in de rebound binnen: 0-1.

Nog geen twee minuten na de openingstreffer breidde Roda JC de score verder uit. Na een vloeiende combinatie met Adil Auassar en Daryl Werker schoot Santiago Palacios Macedo via de binnenkant van de paal Roda JC’s tweede tegen de touwen. Roda JC bleef vervolgens het spel maken en was via Roel Brouwers (kopbal op de paal) en Santiago Palacios (volley op de keeper) dichtbij een grotere voorsprong met rust, maar die kansen werden niet verzilverd.

Aan de andere kant kroop VV Schaesberg in de 39e minuut voor het eerst uit zijn schulp toen een hard schot van Tom Hoogervorst een metertje over het doel van Wolters verdween.

Na de theepauze bracht Anastasiou verse krachten in het veld: Van Leer, Martin Milec, Mikhail Rosheuvel, Marcos Gullón, Ali Yasar, Daniel de Silva, Tom van Hyfte en was er in de 70e minuut een mooi moment voor Danny Stasser. De verdediger van Roda JC 021 maakte zijn officieuze debuut in het eerste elftal.

In de tweede helft schoot Roda JC flitsend uit de startblokken. Na amper 40 seconden verzuimde Rosheuvel om een voorzet van Auassar binnen te werken, maar twee minuten later was er wel succes toen de rollen van het duo waren omgedraaid. Auassar nam op aangeven van de vleugelaanvaller namelijk het derde Kerkraadse doelpunt voor zijn rekening. De marge van drie was echter niet van lange duur, want VV Schaesberg deed snel iets terug. In de 51e minuut zat Van Leer mis bij een hoekschop, waardoor goaltjesdief Danny Latten knap de 1-3 kon binnen koppen.

Na deze treffer waren er legio mogelijkheden voor Roda JC maar inzetten van Rosheuvel (paal), Gullon (over), De Silva (naast en op keeper) en Werker (kopbal) troffen geen doel. Aan de andere kant kreeg Danny Latten een kansje op zijn tweede van de avond, maar ditmaal zat Van Leer er goed bij.

Pas in de 85e minuut kreeg Roda JC dan toch zijn vierde treffer. Tom van Hyfte bepaalde, na een formidabele pass van Marcos Gullón, de eindstand op 1-4

Klik hier voor de volledige reportage vv Schaesberg – Roda JC Kerkrade  http://luchocarreno.nl/ voetbal/