Fortuna leeft nog in Sittard negatieve berichten moeten langzaam tot verleden horen !

 

Fortuna Sittard zit wederom in de financiële problemen. De club uit de Jupiler League vocht in februari ook al voor zijn bestaansrecht in het betaald voetbal.

Exact drie weken geleden jubelde de club nog dat de financiële zorgen voorbij waren, maar nu heeft de situatie voor de club toch weer een vervelende wending gekregen. Door het afhaken van een investeerder is er een gat van een paar ton ontstaan in de begroting voor komend seizoen.

In februari werd met succes een reddingsoperatie op touw gezet om de Limburgers voor het betaald voetbal te behouden. Het is nog niet bekend of het voortbestaan nu wederom in gevaar komt.

‘We houden natuurlijk al langer een vinger aan de pols bij Fortuna en proberen de club te helpen waar mogelijk’, liet een woordvoerder van de KNVB aan Voetbal International weten. ‘Maar de club moet uiteindelijk wel zelf zorgen dat de financiën op orde zijn.’

De KNVB heeft nog niet met Fortuna gesproken over de ontstane situatie. De club heeft zelf ook nog geen reactie gegeven op de hernieuwde financiële problemen.

 

Geef een reactie