Leerlingen van het Broeklandcollege in Hoensbroek een Multi Culti Positivo (MCP) Magazine gemaakt.

Voor de negende keer hebben leerlingen van het Broeklandcollege in Hoensbroek een Multi Culti Positivo (MCP) Magazine gemaakt. Met geschiedenisleraar Erik Molnar als trekker houden ze zich intensief bezig met de multiculturele maatschappij. In de regio, de rest van het land maar ook internationaal. Door met mensen te praten en zelf plekken te bezoeken kunnen ze dan zelf oordelen, in plaats van af te gaan op vooroordelen.

Dit jaar is een groep leerlingen naar scholen in Rusland geweest. Stuk voor stuk zijn ze met een heel ander beeld van Rusland en vooral Russische scholieren teruggekomen dan ze tevoren hadden. Danny (derde van rechts): je verwacht chagrijnige jongeren, maar ze waren heel vriendelijk. ZIggy (helemaal links): ze praten ook heel openlijk over bijvoorbeeld Oekraïne.

Alle indrukken worden dan verwerkt in het Magazine . Ik was alle 9 jaar bij de presentatie daarvan. Volgend jaar mag ik het voorwoord voor het 10de nummer schrijven, en zal ik er zeker ook weer zijn.

Foto Peter van Zutphen

13615151_169138013502564_5385359462027010163_n

Geef een reactie