Taxibedrijf Van Meurs uit Simpelveld blijft leerlingenvervoerder Brunssum

 

 

Taxibedrijf Van Meurs uit Simpelveld mag de komende twee tot zes jaar het aangepast leerlingenvervoer in de gemeente Brunssum gaan aansturen en uitvoeren. Van Meurs is ook al de huidige leerlingenvervoerder in Brunssum, evenals in veel andere Limburgse gemeenten.

Samen aanbestedenWat dat betreft werd een grote slag geslagen in 2014. Toen besloten dertien Limburgse gemeenten het leerlingenvervoer samen aan te besteden. Taxi Van Meurs wist die aanbesteding te winnen, waardoor het vanaf 1 augustus 2014 voor tenminste vier jaar het leerlingenvervoer in onder meer Heerlen, Landgraaf, Meersen, Maastricht en Schinnen voor zijn rekening neemt.

Van Meurs neemt momenteel het leerlingenvervoer in zestien gemeenten voor zijn rekening, iets waar elke werkdag zo’n 2.000 ritten mee gemoeid zijn. Voor dertien gemeenten geldt dus dat de contracten er nog twee jaar doorlopen. In Brunssum mag TVM tot en met 31 juli 2018 de leerlingen van en naar onderwijsinstellingen brengen. Bovendien bestaat er de mogelijkheid dat de gemeente Brunssum de overeenkomst tot vier keer toe met een jaar verlengt, waarmee de uiterste einddatum van de huidige contracten 31 juli 2022 is.

Kwaliteit bij de huidige stand van zaken maken ongeveer 120 scholieren uit de gemeente Brunssum gebruik van het leerlingenvervoer. Iets meer dan veertig van hen zijn aangewezen op aangepast vervoer; de rest reist onder begeleiding met het openbaar vervoer. De opdrachtwaarde ten tijde van de aanbesteding bedroeg € 230.000 euro; het aantal leerlingen kan zoals gebruikelijk met ingang van het nieuwe schooljaar anders zijn dan in maart, toen de genoemde aantallen scholieren werden gepeild.

De prijs voor het verzorgen van het leerlingenvervoer in Brunssum woog voor 60 van de 100 punten mee in de aanbesteding. De overige 40 punten konden worden verdiend door aan diverse kwaliteitscriteria te voldoen. Daarbij waren vier subcriteria elk goed voor maximaal tien punten:  informatievoorziening / communicatie, betrouwbaarheid, veiligheid en transparantie. De inschrijvers moesten middels een plan van aanpak aantonen hoe zij aan deze eisen wilden voldoen. In de uiteindelijke beoordeling liet Taxibedrijf Van Meurs twee andere inschrijvers achter zich.

www.taxivanmeurs.nl/

 

Geef een reactie