Bidboek Urban Heerlen: Plannen voor een krachtige binnenstad

 Centrumwethouder Barry Breaken heeft het Bidboek Urban Heerlen overhandigd aan deputé Eric Geurts. In het bidboek staan de doelen en ambities die de gemeente in het centrum wil gaan realiseren. Zo ontstaat een krachtige binnenstad en een hoogstedelijk centrum voor Parkstad.

De officiële handeling gebeurde op de Bongerd, vóór het pand waar dit najaar de vestiging van het Amerikaanse warenhuis TK Maxx opent. Dit pand wordt op dit moment opgeknapt door verschillende partijen: gemeente, IBA Parkstad en de eigenaar van het gebouw. Het is daarmee een goed voorbeeld van de manier waarop de veranderingen in de stad gestalte gaan krijgen.

Resultaten

De verschillenden partijen willen de komende jaren zichtbare resultaten boeken voor het urban karakter van de stad en Heerlen duurzaam versterken. Hiervoor willen ze samen 30 miljoen euro inzetten. De eerste resultaten zijn de komende jaren al te zien. In het tentoonstellingsjaar van IBA (2020), worden de gezamenlijke successen uiteraard ook volop geëtaleerd.

Urban profiel

Heerlen heeft een urban profiel: op plekken rauw, experimenteel, eigentijds, innovatief, jong en creatief van geest. Deze urbane beleving is vooral tastbaar in de binnenstad van Heerlen. Door hier sterk op in te zetten, verbetert de bestaande kracht en identiteit van de regio. Er zijn vier verschillende urbane sferen: ’Urban Experience’, ‘Urban Heritage’, ‘Urban Culture’ en ‘Urban Living’. In deze gebieden ligt de oorsprong van elementen die door de hele stad voelbaar zijn.

Meer info

Lees verder in het bidboek (download pdf)

Foto’s Lucho Carreno

DSC_6935

Geef een reactie