Gesprek met de keeperstrainer van Fortuna ’54 was de knoop snel doorgehakt en besloot ik terug te keren .

 

 

Foto’s Lucho Carreno

Gesprek met de keeperstrainer van Fortuna ’54 was de knoop snel doorgehakt en besloot ik terug te keren naar Fortuna ’54.

Wie is Dionne Vasmeer?

Ik ben 21 jaar oud en al bijna mijn gehele leven woonachtig in Valkenburg a/d Geul. Ik studeer eind augustus af als docent wiskunde, waarna ik komend schooljaar een volgende studie zal starten aan de Sporthogeschool in Eindhoven.

Hoe ziet je voetbalcarrière eruit?

Ik ben pas vrij laat, op mijn twaalfde, begonnen met voetballen en wel bij VV Walram. Waar vrij veel keepers eerst beginnen als veldspeler en bij toeval in de goal eindigen, ben ik meteen als keeper gestart. Na dat eerste en eigenlijk ook enige jaar in de jeugd ben ik overgestapt naar het damesteam, waar ik ondanks een uitstapje naar een andere club (Fortuna Sittard) toch 7 jaar gespeeld heb. Tot aan mijn zestiende heb ik wel nog wedstrijden bij de C en B jeugd gekeept.

Met VV Walram heb ik twee promoties mogen mee maken, waardoor we van de zesde naar de vierde klasse zijn doorgestroomd. Bij Fortuna Sittard heb ik samen met de selectie van de beloften destijds de titel in de derde klasse gepakt. Na dat jaar bij Fortuna Sittard ben ik op eigen aanvraag weer teruggekeerd bij VV Walram.

Een seizoen later fuseerde de dames van VV Walram met het al gefuseerde VV Hellas, waardoor er twee teams konden worden gemaakt. Met het eerste team hebben we tot zo een beetje de laatste wedstrijd meegestreden om het kampioenschap, maar vanwege van alle uiteenlopende redenen is uiteindelijk de wedstrijd die zou bepalen wie kampioen zou worden niet gespeeld.

Verder heb ik van vele keepersclincis, -dagen en -scholen mogen genieten, waardoor ik van trainingen van o.a. Kevin Begois, Erwin Mulder, Michel Vorm, Tyton en o.a. de trainers Paul de la Rosette, Marco Wijnen, Bjorn van Haaren, Mark Hellenbrand, Sieb Dijkstra die hun sporen in de voetbalwereld al lang en breed hebben achter gelaten, mogen genieten. Waarbij ik ook nog in 2015 in Harderwijk vanuit de Frans Hoek organisatie heb mogen strijden om de titel Beste Keeper van Nederland.

Vanuit je jeugd heb je de nodige trainers meegemaakt, wie waren dit en bij wie heb je de beste herinneringen?

Aangezien ik niet lang in de jeugd heb ik gespeeld, bekijk ik mijn trainers die ik bij de senioren heb gehad. Ook dit zijn er eigenlijk te veel om op te noemen, aangezien wij zelden een trainer langer dan twee jaar voor de groep hadden staan. Er waren trainers waar ik niet zo goed mee door een deur kon en er waren trainers waar ik prima mee overweg kon. Als ik dan ook iemand zou moeten kiezen, zou ik andere trainers tekort schieten.

In het algeheel zou ik de beste herinneringen hebben aan alle trainingen bij de keepersclinics, -dagen en –scholen. Van deze trainingen, vanwege het ontbreken van keeperstrainingen bij mijn eigen club, heb ik destijds het meest geleerd.

Kun je iets vertellen over je karakter?

Ik ben over het algemeen vrij rustig en zie ik wel hoe alles verloopt. Ik maak mij over het algemeen ook zelden tot nooit druk over iets. Echter kan ik slecht tegen mijn verlies, waardoor ik na een (onnodig) verloren wedstrijd vaak een aantal uur niet te genieten ben.

Heb je een levensmotto?

Veni, Vidi, Vici

Carnaval vieren of liever op vakantie?

Op vakantie ga ik eigenlijk nooit, aangezien op vakantie gaan vaak een training/ wedstrijd missen betekent. Carnaval vieren doe ik meestal wel, maar ben ik geen grote fan van. Doe mij maar liever dagen lang buiten voetballen. 

Wat zijn je hobby’s?

Buiten (veld)voetbal, ben ik ook actief in het zaalvoetbal (ZVV De Wiegert), volleybal ik al sinds mijn achtste bij VC SEC, maak ik af en toe nog eens een rondje op de wielrenfiets en als er nog ergens een gaatje overblijft ga ik skiën of snowboarden. Dit resulteert er in dat ik elke dag in de week bezig ben met sport, met enkele dagen zelfs dubbel bezet. Hierdoor betrap ik mezelf nog meer dan genoeg erop dat mijn studie niet op de eerste plaats komt te staan. Oh ja, zou ik nog bijna vergeten dat ik ook nog bij een Harmonie in Valkenburg speel.

Je vertrekt deze zomer bij Walram/ Hellas om te gaan spelen bij Fortuna ’54, kun je hier wat over vertellen?

Zoals al eerder te lezen valt had ik deze stap al een keer gemaakt, toen ben ik echter na een jaar weer weggegaan. Nu twee jaar later maak ik weer diezelfde stap.

Afgelopen seizoen merkte ik dat ik van alles miste. Van velden bij de eigen club die vaak niet te bespelen waren tot het ontbreken van keeperstrainingen en alles daar tussen in. Dat kon ik ook niet verwachten, maar dat is wel wat ik nodig heb en hoe ik ben ingesteld. Toen ben ik gaan twijfelen of het wel de goede keuze was geweest om voor het recreatieve in plaats van het prestatieve te kiezen. Naar mate het seizoen vorderde merkte ik aan mezelf dat dat dus niet het geval was, via een facebookpost die ik tegenkwam en een gesprek met de keeperstrainer van Fortuna ’54 was de knoop snel doorgehakt en besloot ik terug te keren naar Fortuna ’54.

Wat wil je met Fortuna ’54 komend seizoen bereiken?

Allereerst wil ik mezelf verder ontwikkelen. Hierom hoop ik ook veel speelminuten te kunnen maken. Verder zou het mooi zijn als beide teams van Fortuna ’54, na beide te zijn gedegradeerd afgelopen seizoen, weer mee kunnen doen om de bovenste plaatsen en kunnen promoveren.

Image00035

 

 

Geef een reactie