RODA JC KERKRADE VERLIEST MET 0-3 VAN SC HEERENVEEN; DRIE RODE KAARTEN

Roda JC Kerkrade verliest met 0-3 en eindigt de wedstrijd tegen SC Heerenveen met 9 man na rode kaarten voor Ajagun en Kum.

Vlotte combinaties, met een gezonde portie agressie op jacht naar de eerste drie punten, kenmerken de openingsminuten van Roda JC Kerkrade. In de zevende minuut krult Sam Larsson een vrije trap in de linkerbovenhoek en staat tegenstander SC Heerenveen op een 0-1 voorsprong. Opkomende back Nathan Rutjes steekt diagonaal het veld over en passt op Adil Auassar die met een hakbal Danny de Silva bereikt. De Australische dribbelaar schuift af op Simon Chuch die met links uithaalt maar keeper Mulder pareert het schot.

Abdul Ajagun botst met zijn opponent en haalt verhaal bij de scheidsrechter die direct met een gele kaart de toon zet. Na een half uur spelen stopt Chris Kum onreglementair [shirt trekken] een Heerenveen speler en krijgt ook de gele kaart gepresenteerd. Niet kort daarna trekt Ajagun aan het shirt van een doorgebroken speler en ontvangt zijn tweede gele kaart, rood. Vlak voor de rust is er een overtreding op Kum die verhaal komt halen bij de scheidsrechter die hem voor praten op zijn tweede gele kaart trakteert, rood. Roda JC Kerkrade moet de gehele tweede helft met 9 tegen 11 spelen.

Sam Larsson is na ruim tien minuten in de tweede helft dicht bij zijn tweede treffer maar Benjamin van Leer staat een grotere achterstand in de weg. Enkel seconden later tikt de goalie een schot van Bijker over de lat. In de voortdurende Heerenveense omsingeling caramboleert een voorzet via Van Leer en Ananou tegen het scheenbeen van Veerman die daarmee de 0-2 kan laten bijschrijven.

Een kwartier voor tijd wordt de opkomende Mitchel Paulissen gestopt door Shay Facey die hiervoor zijn tweede gele kaart krijgt en met rood het veld mag verlaten. In de tegenstoot draait Zeneli vanaf de linkerflank naar binnen en verrast Van Leer met een geplaatst schot, 0-3.

Tekst Roda JC en Foto®Parkstad Actueel/Lucho Carreno

 

www.rodajc.nl

Geef een reactie