Vandaag ontving UOW ’02 gasten uit Hoensbroek. De eerste 2 wedstrijden van het seizoen leverde UOW ’02 de volle 6 punten op en zorgde ook voor het nodige zelfvertrouwen.

Even na half 3 begon de wedstrijd waarin UOW ’02 liet zien dat ze de zegereeks een juist vervolg wilde geven. UOW ’02 had het betere van het spel, maar dit leverde in het begin geen grote kansen op. Pas in de 22ste minuut zagen de toeschouwers de eerste grote kans van de wedstrijd. Een UOW ’02 voorzet vanaf rechts werd aan de linkerkant van het strafschopgebied goed teruggelegd maar de afwerking werd gekeerd door FC Hoensbroek doelman Kay van Eijk. Zes minuten later lag de bal aan de andere kant van het veld wel in het doel. Een FC Hoensbroek vrijetrap werd vanaf de linkerkant van het veld het strafschopgebied ingelegd waar de bal door Randy Quaedackers werd binnengelopen. De 0-1 achterstand leverde geen paniek op bij UOW ´02 en men bleef met goed combinatiespel zoeken naar een opening in de hechte FC Hoensbroek defensie. Na wat kleine kansjes viel in de 38ste minuut de 1-1. Een inworp aan de rechterkant van het veld eindigde in het strafschopgebied waar een scrimmage volgde, UOW ´02-er Ronald Geuskens kapte zich met bal en al mooi vrij en de schoot de gelijkmaker strak binnen. Tot aan de rust bleef het duel in alle opzichte in evenwicht.

Na de rust bleken de gasten beter uit de kleedkamer te zijn gekomen en kregen zij steeds meer de controle over de wedstrijd. De eerste grote kans na de rust bleek niet aan FC Hoensbroek invaller Robert Velraeds besteed. Na 2 kansen voor UOW ´02 om op voorsprong te komen maakte diezelfde Robert Velraeds in de 64ste minuut de 1-2. De steeds op rechts vrijstaande Velraeds ontving, na een snelle omschakeling, de bal en schoot deze in de korte hoek binnen. Hierna bleek UOW ´02 niet bij machte om het duel naar zich toe te trekken, FC Hoensbroek bleef vrij gemakkelijk op de been en zocht via de counter, veelal over de vrije rechterkant, naar de beslissing. Even werd het duel iets onvriendelijker door een klein opstootje en wat harde charges maar gelukkig liep het niet verder uit de hand. UOW ´02 bleef zoeken naar de gelijkmaker maar de voorzetting was niet altijd even goed of een FC Hoensbroek speler vocht zich naar balbezit. Toch kreeg UOW ´02 een paar kansjes op de gelijkmaker. De grootste kans, een vrijetrap rand strafschopgebied recht voor het doel, werd in de muur geschoten. In de blessuretijd viel zelfs nog de 1-3, het mooiste doelpunt van de wedstrijd. Aan de linkerkant van het veld ontving FC Hoensbroek aanvaller Randy Quaedackers de bal, trok naar binnen en schoot de bal onhoudbaar in de verre benedenhoek. Kort hierna floot scheidsrechter T. Dragstra voor het einde en behaalde FC Hoensbroek op basis van de 2de helft  een verdiende overwinning.