Na vijf wedstrijden zonder maar 1 keer gescoord te hebben, pakte EHC/Heuts tegen koploper Vlissingen de eerste punten van het seizoen. Volkomen verdiend werd Vlissingen met 2-0 verslagen.

Na 511 doelpuntloze minuten voetbal brak Lars Gulpen eindelijk de ban voor EHC/Heuts. Het was niet het mooiste doelpunt uit zijn carrière, maar wel een treffer van eminent belang. Na goed doorzetten van invaller Karim Mahmoud frommelde Gulpen het speeltuig na ruim een uur voetbal over de doellijn en bracht Sportpark De Dem in extase: 1-0.

Het betekende de eerste EHC/Heuts-treffer in het lopende seizoen. Trainer Paul Meulenberg maakte een vreugdedansje, balde zijn vuisten en schreeuwde zijn longen leeg. „Vasthouden jongens, kom op!” De verjaardag van elftalleider Marcel Dibbets werd ineens een stuk feestelijker en het publiek ging vol achter de ploeg staan. Die gooide er nog een schepje bovenop en hield met veel inzet en het nodige fortuin de voetballers uit Zeeland van scoren af. Dennis Dengering ging voorop in de strijd, uitblinker Omar el Achkar rende zich de longen uit het lijf, de bonkige puntspeler Emil Miljkovic werkte zich een slag in de rondte en trainer Paul Meulenberg moedigde zijn formatie vanaf de kant luidkeels aan. Doelman Rik Klijn was eveneens in goeden doen en voorkwam met een katachtige reactie de Zeeuwse gelijkmaker van Raymond Wolff. Als de thuisclub wat zorgvuldiger met de kansen was omgesprongen, was het duel al voortijdig beslist. Nu duurde het tot de bloedstollende slotfase alvorens de hard werkende Emil Miljkovic aan alle onzekerheid een einde maakte en de bevrijdende 2-0 aantekende. Na vijf nederlagen op rij zonder zelf te scoren, was de martelgang van EHC voorbij. Vergeten was ook de vernedering tegen Blauw Geel’38, toen de zwalkende ploeg liefst zes treffers om de oren kreeg.

„Vorige week tegen Nuenen zag ik al een stijgende lijn en hadden we minstens een punt verdiend. Vandaag hadden we het geluk eindelijk aan onze kant. We zijn eindelijk van die hatelijke nul af en kunnen weer omhoog kijken”, jubelde een opgeluchte en dolblije Meulenberg na het zenuwslopende gevecht tegen het technisch vaardige Vlissingen.

www.whc-hoensbroek,nl

Foto Ehc/Hoensbroek

Geef een reactie