De Schaesberg vrouwen hebben het zichzelf onnodig moeilijk  gemaakt in de thuiswedstrijd tegen RKVVL/Polaris.  Schaesberg had de eerste helft een zee van ruimte om te voetballen. Nergens kreeg men onoverkomelijk druk van de tegenpartij.
Dit resulteerde al snel in wat kansjes.

In de 9e minuut was het al raak. Melanie schoof alleen voor de keepster  de bal onder de doelvrouwe door in het net 1-0.  Vervolgens waren er kansen of mogelijkheden  genoeg maar de passing was zo slordig dat zekere kansen en mogelijkheden al smoorden nog voordat de kans er was. Van de tegenpartij had men tot op dat moment niets te vrezen.

In de tweede helft bleef het spel uitermate  slordig en werden in balbezit voortdurend  de verkeerde keuzes gemaakt. Het gevolg was dat RKVVL de mogelijkheid  geboden werd om in de wedstrijd  te komen. Zonder dat men een kans wist te creëeren.  En omdat de voorwaartsen aan Schaesbegse kant de twee á drie dikke kansen niet verzilverden bleef de dreiging van die ene bal die er dan zomaar in kan vallen. Maar dat gebeurde niet. De 0 werd vastgehouden en de overwinning  over de streep getrokken.  En dat is een zeer positief  punt (of eigenlijk 3).