FC HOENSBROEK WINT OOK BIJ EIJSDEN EN IS VERASSENDE KOPLOPER IN 2G

 

 

 

VV Eijsden 1 – FC Hoensbroek 1: 2-4(2-1)

Scoreverloop: 6e min. 1-0 Marco Haesen, 8e min. 1-1 Glenn Biesmans, 45+2e min. 2-1 Jorn Hartgens, 67e min. 2-2 Robert Velraeds, 71e min. 2-3 Robert Velraeds en 75e min. 2-4 Randy Quaedackers(pen.).

In het weekend waar FC Hoensbroek haar 70 jarige bestaan vierde, mocht FC Hoensbroek zich na de prima 2-4 overwinning op VV Eijsden de verrassende koploper in de 2e klasse G noemen.

Vooraf was er natuurlijk de vraag of de Hoensbroekse formatie de feestavond van zaterdag goed verteerd had. In de 1e helft leek de ploeg van Roger André het gerstenat nog in de benen te hebben zitten. Al na 6 minuten was het Marco Haesen, die een twijfelmoment van Kay van Eijck met de nodige moeite afstrafte, 1-0. Maar de schade werd door FC Hoensbroek al binnen 2 minuten weer gerepareerd. Op aangeven van Robert Wijnen was het Glenn Biesmnans, die via binnenkant paal onberispelijk binnenschoot, 1-1. Hierna waren het gastheren, die optisch een klein veldoverwicht kregen. Maar het waren kleine speldenprikjes van zowel Marco Haesen, als Wesserl Franssen die niet tot doelpunten leidden. Vlak voor de thee waren het zelfs de gasten, die op voorsprong hadden moeten staan. Op prachtig aangeven van Randy Quaedackers was het Robert Wijnen, die oog in oog met Eijsden-doelman Simon Wagner echter jammerlijk faalde. Een dure misser, omdat VV Eijsden in blessuretijd wel tot scoren wist te komen. Uit een hoekschop van Wesly Hesz werd er in de Hoensbroek-defensie niet resoluut uitverdedigd, waarna Jorn Hartgens de 2-1 kon binnentikken.

Met nog ruim een half uur te spelen bracht Roger André met Robert Velraeds vers bloed binnen de lijnen. Het was ook Velraeds, die er dankbaar gebruik van maakte. Randy Queadackers zag zijn pegel nog op de vuisten van Wagner uiteen spatten. De rebound was vervolgens wel aan Robert Velraeds besteed, die simpel kon binnenschieten, 2-2. Nog geen 5 minuten later was diezelfde Velraeds wederom succesvol. Een prachtige aanval via Remco Theunisse en Glenn Biesmans bracht de bal uiteindelijk bij Robert Velraeds, die zo voor zijn 2e treffer van de middag zorgde, 2-3. Niet veel later was er de definitieve beslissing In de wedstrijd. Na en domme overtreding van Eijsden binnen het 16-metergebied was het de prima scheidsrechter Bogers uit Budel, die zonder twijfel de bal op de stip legde. Randy Quaedackers wist met dit buitenkansje wel raad en zorgde zodoende voor de 2-4. De thuisploeg nam nu alle risico’s, maar tot echte kansen zou het uiteindelijk niet meer leiden. Het was zelfs nog FC Hoensbroek, dat dicht bij een treffer kwam. Maar de prima vrije trap van Glenn Biesmans werd door Simon Wagner met een sterke redding onschadelijk gemaakt.

Voor promovendus FC Hoensbroek een prachtige prestatie. Roger André genoot dan ook met volle teugen. We mogen vandaag en morgen even op een roze wolk leven, maar dinsdag moet de knop weer om richting komende zondag. Dan wacht ons één van de titelkandidaten De Ster uit Stein. Voor ons wederom een mooie uitdaging om te laten zien waar wij als ploeg tot toe in staat zijn.

Foto FC Hoensbroek

 

Geef een reactie