Vreemde krachten – arbeidsmigranten in de mijnstreek

 

 

 

Een jaar na het succesvolle M2015 komt er in het Parkstad Limburg Theater in samenwerking met Het Land van Herle een schitterende vervolg in de vorm van een voorstelling over ons mijnverleden: Vreemde krachten – arbeidsmigranten in de Mijnstreek. Centraal staan de duizenden arbeidsmigranten -Polen, Slovenen Joegoslaven, Duitsers en later Italianen en Marokkanen- die vanaf de jaren ’50 naar Zuid-Limburg kwamen om te komen werken in de mijnen. Na de mijnsluitingen bleven de meesten hier. Hoe veranderde de komst van deze arbeidsmigranten de Limburgse Mijnstreek? Wat lieten ze achter, wat namen ze mee en hoe is hun leven nu? Tijdens de Maand van de Geschiedenis duiken we in deze bijzondere, maar onderbelicht gebleven geschiedenis, met o.a documentairemaker en migrant Sergej Kreso, historicus Serge Langeweg en een debatleidster Kiki van Aubel, bekend van TV Limburg. De avond wordt ingevuld met interactief debat, schitterende dans, nostalgische filmbeelden, een korte lezing en een fotocollage aan de hand van ingestuurde foto’s door inwoners uit de regio. De inzenders van de mooiste foto ontvangen bovendien een bijzonder prijzenpakket ter waarde van € 110.
Locatie: Limburgzaal van het Parkstad Limburg Theater Heerlen / entreeprijs € 10,- (met passe-partout € 2,-).
Datum: vrijdag 14 oktober. Start: 19:30 u.

voorstelling vindt u op de site van het Parkstad Limburg Theater Heerlen. De voorstelling is alleen hier te boeken. Bestelt u een passe-partout voor ook de drie andere (donderdag)avonden bij Land van Herle voor € 17,- dan krijgt met de bijbehorende kortingscode een reductie van € 2,- per kaart. De kortingscode staat gepubliceerd op de website van PLT. De kaart met korting geeft tijdens de avond toegang als u ook het passe-partout dat u van Land van Herle ontvangt kunt laten zien.

Deze avond is de tweede avond van de passe-partout-reeks van Land van Herle in de oktobermaand van de geschiedenis.

Meer informatie vindt u hier. Bestellen van het passe-partout voor alle voorstellingen/lezingen doet u via de link:www.landvanherle.nl/bestellen.

Geef een reactie