archief-foto-vdz-vr1

VDZ heeft na het gelijke spel in het Limburgse Bekkerveldvorige week opnieuw een gelijkspel laten noteren tegen een Limburgse ploeg. Net als vorige week werd het 1-1, maar deze puntendeling voelde veel meer als winst dan vorige week.

Tegen lijstaanvoerder en kampioenskandidaat Amstenrade was de start onfortuinlijk. Kiki Swanenburg speelde de bal in de voeten van een Amstenrade-aanvalster, die damen met ade andere spitsen het cadeautje snel uitspeelde en de gasten al in de 7e minuut op 0-1 zette. Daarna was het echter VDZ dat het heft in handen nam. VDZ had het meeste balbezit en bleef zich goed onder de druk van de tegenstander uitspelen. Aanvalsters Daniqie Hoogstraten en Kiki Swanenburg verschenen gevaarlijk voor het doel, maar beide keren ontbrak net het laatste tikje. Aan de andere kant kon Amstenrade alleen met een afstandsschot op de lat een doelpoging noteren, verder leundende Limburgsen vooral op de verkregen voorsprong.

Op slag van rust kwam de thuisploeg verdiend op gelijke hoogte. Xandra Botgijink zette goed druk in een duel halverwege de helft van de tegenstander en de wegspringende bal werd direct op de slof genomen door middenveldster Iris Polman. De kleine keepster van Amstenrade kon de bal alleen maar in het net zien vallen; 1-1.

Na rust had Amstenrade meer balbezit. VDZ kon niet meer zo dominant voetballen als voor rust, al bleef het in de omschakeling met Veerle SChouten, Kiki Swanenburg en Danique Hoogstraten wel gevaarlijker dan de gasten van Amstenrade werden. VDZ knokte voor elke bal, was dicht bij een voorpsrong uit een corner die alleen door een handje van de keepster nog kon worden gestopt, maar kwam achterin één keer goed weg. Ine Bronkhorst was alert uitgelopen bij een bal die achter het centrale duo viel en blokte, ver buiten de zestien, de inzet van de balvaste Amstenrade-spits. In de laatste minuten van de wedstrijd leek Amstenrade nog een grote kans te krijgen, maar het voordeel werd door de scheidsrechter afgefloten voor een vrije trap, die vervolgens ruim naast het doel werd geschoten. Door het gelijke spel blijft VDZ in de ruime middenmoot en ziet Amstenrade concurrenten Bavel en FC GElre dichterbij komen. Volgende week speelt VDZ opnieuw een verre uitwedstrijd, dit keer bij BSC uit Roosendaal, waar Amstenrade het thuis opneemt tegen laagvlieger Baronie.