Nog steeds zonder Mick Schrijnemaekers die een terugslag te verduren heeft met zijn hamstringblessure en zonder Danny Stoeber begon RKHBS sterk aan deze wedstrijd. Het spel speelde zich af op de helft van de thuisploeg, maar dit leverde in de eerste 10 minuten geen echte kansen op. Integendeel: bij de eerste de beste hoge bal richting RKHBS doel verkeek Thymo Griesenbrock zich, en via zijn knie verdween de bal in de lange hoek achter de verbouwereerde Toine Diederen: 1-0. RKHBS ging echter verder waar het gebleven was: aanvallen. Niet meer dan drie minuten na de openingsgoal, kreeg RKHBS een vrije trap na een overtreding op de sterk spelende Steffan Wesche. Yarin Meessen ging achter de bal staan en joeg het leer vanaf 25 meter met een streep in de driehoek: 1-1. RKHBS was ook hierna duidelijk de sterkere ploeg, maar het bleef oppassen voor de lange bal van de thuisploeg. Na iets meer dan een kwartier verkeek het verder goed spelende centrale verdedigingsduo zich op zo een lange bal, waardoor de spits vrij voor Toine Diederen kwam. De zwakke lob die de spits echter produceerde was tekenend voor de prestatie van de thuisploeg, en kon vanzelfsprekend Toine Diederen niet verontrusten. Na bijna 40 minuten werd Rens Hahnraths fraai vrijgespeeld op links. Hij passeerde zijn directe tegenstander en zette strak voor. Aan de tweede paal kon Brian Amkreutz vrij inkoppen maar via hoofd en schouder ging de bal naast. Vlak voor rust kwam RKHBS toch aan de leiding via wie anders dan Yarin Meessen. Na een goede actie van Brian Amkreutz kreeg RKHBS een corner die door Rens Hahnraths scherp in de 5 meter werd gebracht. Hier torende Yarin hoog boven de rest uit en knikte vrij eenvoudig raak: 1-2.

Na rust kreeg RKHBS terecht een vrije trap op de linkerzijde van het veld. Tomyen van Lierop legde het leer hoog voor het doel waar Brian Amkreutz probeerde achterover op doel te koppen. Dit lukte net niet, maar zijn directe tegenstander raakte de bal wel en via hem verdween de bal in het doel: 1-3. Twee minuten later kregen de jongens van de Heerlerbaan weer hulp van de thuisploeg. Na een goede aanval via Thymo Griesenbrock, Rens Hahnraths en Cyriel Palmen, schoot laatsgenoemde op doel maar de bal werd tot corner verwerkt. Rens bracht de bal voor het doel waar Thymo Griesenbrock de verdediging ‚bezig hield‘. Zowel de doelman als de directe tegenstander van Thymo lette meer op hem dan op de bal, waardoor de bal via een Haanrade speler over de lijn hobbelde: 1-4. Ook de thuisploeg kreeg nog een kans via een aanval over rechts, maar vrij voor Toine Diederen werd hoog naast geschoten. Na een vervelende actie tegenover Bram Bemelmans kreeg de aanvoerder van de thuisploeg zijn tweede gele kaart en mocht vertrekken, waardoor de wedstrijd definitief beslist was. RKHBS had nu alle vrijheid de score uit te breiden, maar dit lukte nog maar 1 keer. Rens Hahnraths startte vanaf links een solo en werd binnen de 16 meter ten val gebracht. Hendrik Jan de Jonge eiste het leer op en schoot de bal vanaf 11 meter onberispelijk achter de doelman: 1-5. Meer goals kwamen er niet meer alhoewel er voldoende ruimte was. Na een mooie aanval via Rico van der Reijden en Thymo Griesenbrock, legde laatst genoemde de bal voor en terug op de inkomende Rens Hahnraths, die maar net naast schoot. Hierna floot de scheidsrechter van dienst af en stond een terechte 1-5 uit-overwinning op het scorebord.