EHC/Heuts – Halsteren ‘ Spanning en vermaak tot in de laatste seconden!’

 

 

HC/Heuts en Halsteren hebben er op het kunstgras van het bijveld een spannende wedstrijd van gemaakt. De wedstrijd eindigt in een opwindende 2-2, maar beide teams hadden als winnaar van het veld kunnen stappen. Spanning en vermaak tot in de laatste seconden.

De wedstrijd is niet gespeeld op het hoofdveld van sportpark De Dem. Dassen hebben het gras omgeploegd en de gemeente doet zijn best de schade snel te herstellen en het veld weer speelklaar te maken. Hoelang dat gaat duren? Enkele weken. Op het kunstgras voelt Halsteren zich prima thuis. De gasten spelen een sterke eerste helft en weten door goed druk te zetten het combinatiespel van EHC/Heuts goed te neutraliseren. In balbezit laat Halsteren zien over een ploeg te beschikken die ook de aanval niet schuwt. Veel kansen levert het spel in de eerste helft beide ploegen niet op. EHC/Heuts komt nauwelijks in de buurt van de zestien meter van de tegenstander, terwijl ook Halsteren niet verder komt dan enkele losse flodders. Dat alles verandert in de 22e minuut. Uit een voorzet vanaf de linkervleugel lijkt alle gevaar verdwenen te zijn als de bal tussen twee spelers en de doelman van EHC/Heuts valt. Het blijkt echter de inleiding tot de 0-1 voorsprong voor Halsteren te zijn. De drie spelers van EHC/Heuts coachen elkaar onvoldoende waardoor de bal slapjes wordt weggekopt. Voor de voeten van Jorn Hopmans die van dichtbij de gasten op voorsprong schiet. Snel daarna kan Halsteren de voorsprong zelfs verdubbelen, maar een van hun aanvaller schrikt van de kans en schiet hoog over.

In de tweede helft stapt er een ander EHC/Heuts uit de kleedkamer. Coach Meulenberg heeft de ploeg flink toegesproken, getuige de kickstart van de rood witten. De spelers knallen er nu vol op, winnen de meeste duels en zetten Halsteren fors onder druk. In het eerste kwartier levert dat vooral veel bijna kansen op. Geblokte schoten, te ver doorgevoerde combinaties en te lang wachten met schieten. EHC/Heuts speelt sterk, maar in de afwerking gaat er steeds iets mis bij het laatste station. Halsteren komt er in deze fase nog nauwelijks uit, de gelijkmaker ligt op de loer. Tot twee maal toe claimt EHC/Heuts overigens een strafschop, die door scheidsrechter Midden worden weggewoven. De eerste keer valt Ron Starmans erg gemakkelijk, maar de overtreding op Lars Gulpen had een loepzuivere pingel moeten opleveren. Goed te zien dat de rood witten hierdoor niet van slag raken en vol overgave blijven spelen. Uit een hoekschop komt een kopbal van Olaf Rompelberg in een woud van benen terecht. De bal wordt weggetrapt en valt rond de elf meter voor de voeten van de schietgrage Ron Starmans die snoeihard het net laat bollen. We schrijven dan de 71e minuut. Nog geen twee minuten later is het weer raak. Vanaf de rechtervleugel wordt de bal nauwkeurig terug gelegd op Lars Gulpen. De technicus weet wel raad met deze kans en laat de Halsteren doelman volstrekt kansloos. Een fraai stukje voetbal. Binnen drie minuten draait EHC/Heuts de stand om. Een beloning voor de aanvallende intenties en werklust die de rood witten in de tweede helft ten toon spreiden.

Lang kan EHC/Heuts echter niet genieten van de zwaar bevochten voorsprong. Daar waar de referee in de zestienmeter van Halsteren twee keer een mogelijke overtreding wegwuift, legt hij de bal met enige vertraging toch op de strafschopstip. Maar wel aan de andere kant. Een schot van een Halsteren aanvaller zou de hand van een EHC/Heuts speler hebben geraakt. De scheidsrechter twijfelt lang, maar uiteindelijk gaat de fluit toch naar zijn mond. Achteraf is iedereen het er over eens dat de bal op het hoofd van Mitch Kok uiteen spat en niet op zijn hand, maar daar koopt niemand iets voor. Voormalig Ghanees international Matthew Amoah weet wel raad met dat buitenkansje. Hij jaagt de 2-2 gelijkmaker achter de kansloze doelman Klijn.

In de slotfase gaan beide teams op zoek naar de overwinning. Lars Gulpen krijgt namens EHC/Heuts een kans uit een moeilijke positie, maar zijn subtiele lob dwarrelt enkele centimeters langs de verkeerde kant van de paal. In de laatste minuut is het geluk de thuisploeg daarentegen gunstig gezind. Een kopbal van Halsteren schampt de buitenkant van de paal. De toeschouwers hebben op het bijveld van EHC/Heuts van een enerverende partij voetbal kunnen genieten. Een lekker najaarszonnetje, twee technisch vaardige teams met een positieve spelopvatting. Beide ploegen zullen tevreden kunnen zijn met de puntendeling.

Foto en tekst EHC/Heuts

Geef een reactie