Na slechts zes wedstrijden is De Leeuw erin geslaagd de eerste periodetitel in de wacht te slepen. Door een klinkende 0-6 overwinning op NEC ’92 werden er zes zeges op rij geboekt en zag men de concurrentie opnieuw punten verspelen. Hiermee is De Leeuw de eerste club uit het district Zuid II die het periodekampioenschap mocht vieren. 

Al vroeg in de wedstrijd kwamen de gasten op voorsprong. Uit een voorzet van Mathijs Peters was het Cain Strufer die zijn eigen doelman verschalkte. Toen even later Peters een loepzuivere voorzet van Rick Wensink succesvol binnenknikte en zijn ploeg op 0-2 bracht, gingen de kopjes hangen bij de thuisploeg. Jeffrey Geurts maakte er vervolgens, op fraai aangeven van collega-spits Zico Bock, 0-3 van. Aan de andere kant was Dennis Verdonkschot dichtbij de aansluitingstreffer, maar hield doelman Nick Frolichs met een geweldige redding zijn doel schoon. 

In de tweede helft tekende Zico Bock de 0-4 aan, gevolgd door de 0-5 van invaller Robin Kleintjens. Hierna regende het kansen voor de bezoekers uit Brunssum en mocht de equipe van trainer Armand Mingelers van geluk spreken dat een monsterscore zou uitblijven. Jeffrey Geurts zorgde met zijn tweede van de middag voor het slotakkoord: 0-6. 

Vervolgens was het wachten voor Rob Pierik en zijn mannen. Op de andere velden werd er nog gevoetbald. Toen duidelijk werd dat runner-up Rood Groen LVC ’01 op eigen veld verloor van Sylvia en ook nummer drie Passart/VKC niet wist te winnen bij Weltania, barstte het feest los. Tevens werd de concurrentie op maar liefst zeven punten achterstand gezet. De grote vraag onder het publiek luidde dan ook, waar gaat dit eindigen voor De Leeuw?

Foto en Video RKvv De Leeuw

video

Geef een reactie