Geuldal profiteert optimaal van slippertjes van thuisploeg

 

 

Hoewel het vandaag toch al 9 oktober was, mochten beide ploegen pas aan hun TWEEDE competitieduel van het seizoen beginnen. Door allerlei oorzaken waren er diverse duels uitgesteld en dan krijg je deze merkwaardige situatie.

Zowel RKHBS als de bezoekers uit Wijlre hadden op 18 september voor het laatst gespeeld.

Sindsdien waren wel de laatste pijntjes/kwaaltjes bij RKHBS verdwenen zodat ook Jolanda haar eerste opwachting mocht gaan maken.

Aan beide kanten was er een grote spelersgroep aanwezig; erg leuk om te zien dat het damesvoetbal op de Heerlerbaan en Wijlre zo leeft. Vooraf was er door de coaches aan beide zijden al veel over dit duel gesproken daar zij collega’s van elkaar zijn en zoiets zorgt toch voor een ontspannen sfeer voorafgaand aan het duel. Bij de aftrap om 11.00 uur onder leiding van Robert Loo vandaag begonnen de ploegen aan een duel in de wetenschap dat Geuldal ons een jaar geleden volledig ondersteboven had gespeeld en na een 0-5 ruststand uiteindelijk met 0-6 won, maar ook dat het duel in april slechts met 4-2 door Geuldal gewonnen was. Tel daarbij op dat bij de bezoeksters enkele speelsters vertrokken zijn naar Keer en RKHBS juist wat versterkingen erbij had gekregen en een spannend duel was op voorhand al duidelijk.

De thuisploeg begon in de volgende opstelling:
Dayen; Patricia, Jolanda, Uschi, Patty; Daniella, Nathalie, Adriana, Suus Fokkens; Janis en Danielle.

Op de bank Silvia, Suus Derwall, Ella (die vandaag haar officieel debuut zou gaan maken) en good-old Kim Berkers die voor het eerst als uitzendkracht (aangeboden door Flexpoint) haar opwachting ging maken na enkele succesvolle potjes bij de RKHBS Veterinnen en de onvermijdelijke cheerleader en supersupporter Jessica.

Speciaal voor haar gaan we de volgende song in onze playlist voorafgaand gooien: https://www.youtube.com/watch?v=yRDivUb5EeA

De voorspiegelingen vooraf waren juist want de krachtsverhoudingen bleken inderdaad veel minder ver uit elkaar te liggen tov vorig seizoen. Een licht overwicht van de bezoekers maar de verdediging stond als een huis zodat de kansen op de hand van een bejaarde houthakkers te tellen waren.

Uschi had vanaf het eerste moment besloten om als voorstopper ver voor de verdediging te spelen om zo een vrouw-meer situatie te creëren, het gat dat hierdoor ontstond losten Patricia, Jolanda en met name Patty wel op; een uitstekend trio. Na tien minuten dan toch het eerste kansje maar Dayen dook heel koelbloedig over de inzet van een meter of zestien, maar ze weet wel waar de goal is, zodat de bal netjes naast het doel verdween.

Het fysiek erg sterke Geuldal had ook nog een ijzersterke verdediging waardoor er voor de RKHBS lichtgewichten voorin amper doorheen te komen was, en ook onze bull-dozer Adriana had zelfs problemen met in schotpositie te komen. Aan de andere kant waren er de corners die soms te makkelijk werden weggegeven die telkens tot veel gevaar leidde. Na 14 minuten was er zo’n corner die gelukkig rakelings over gekopt werd.

RKHBS begon nu wel ook de duels te winnen en met name de tweede bal. Dit leidde na 20 minuten tot het grootste gevaar van de wedstrijd tot dan toe. Een uitgespeelde kans kun je het zeker niet noemen, maar het waanzinnige schot vanaf een meter of 25 van Danielle had een beter lot verdiend dan het uiteenspatten op de lat. De grote en uitstekende keepster van Geuldal was ook op deze inzet volstrekt kansloos geweest.

Zo ontspon zich gaandeweg een duel zonder veel hoogtepunten maar wel met een uitstekende voetbalopvatting. Goed verdedigen, veel inzet tonen, knokken voor elkaar, proberen je mindere kwaliteiten te verbloemen, ook hier kan een neutrale toeschouwer enorm van genieten. Zo leek de rust bereikt te worden zonder doelpunten maat wat gebeurde er in de 40e minuut allemaal?
Een corner van Geuldal werd wederom vervaarlijk voor de goal geslingerd en Dayen werd bij het uitkomen enigszins gehinderd maar de scheids liet doorgaan; de eerste inzet werd ternauwernood net voor de lijn weg gehaald in de ogen van de scheids, waarna zich een enorme scrimmage ontspon. De bal werd nog eens hobbelend en wel ingebracht maar nu stond Jolanda op de doellijn om ergere schade te voorkomen, en een derde inzet werd verijdeld door Dayen die inmiddels weer uit het kunstgras was herrezen en zich met een tijgersprong en leeuwenmoed op de bal gooide.

Hierna mocht verzorger Rico zich over het slagveld gaan bekommeren; enkele gekwetste lichaamsdelen mocht onze keepster toch zelf behandelen, daar er anders in twee relaties het een en ander uit te leggen viel….. Zo gingen beide ploegen rusten met een brilstand en dat was gezien het verloop van het duel ook terecht.

In de pauze werd de pas van een griep herstelde Daniella vervangen door Kim die hiermee haar officiële RKHBS debuut maakte na vele actieve jaren bij VV Schaesberg.

In het eerste bedrijf gaven beide ploegen amper ruimte weg waardoor er geen kansen mogelijk waren en stond de verdediging altijd op de juiste positie. Na vijf minuten in de 2e helft was er echter een ongelukkige achterwaartse pass van Suus op Jolanda die net in voorwaartse gang was. De aanvalster van Geuldal kon de bal simpel onderscheppen en de weg naar Dayen lag open nadat Jolanda (heel fair overigens) de speelster niet had neergehaald, wat had gekund met alle gevolgen van dien.

Kwaliteit heeft Geuldal op vele posities en dit buitenkansje was dan ook een makkelijke prooi voor de spits; een cadeautje maar ook deze moet je eerst maar eens zien uit te pakken. Na een uurtje mocht Silvia de rechtsback positie overnemen van Patricia die wederom een zeer gedegen pot had neergelegd en voorin had Adriana het consigne gekregen dichter op de goal te gaan spelen opdat ze haar enorme trap kon uitspelen.

In de 66e minuut was er dan eindelijk haar eerste schietkans maar helaas zeilde de bal rakelings over het doel.  RKHBS ging nu wat meer drukken terwijl Geuldal juist wat meer achteruit ging lopen vertrouwende op hun uitstekende verdediging. Dan moet je als thuisclub ook een beetje geluk hebben om haar doorheen te komen en dit geluk had “Karate-Kim” helaas niet met haar spectaculaire omhaal gevolgd door een hakbal na een vrije trap va Jolanda.

Het zag er wel erg spectaculair uit maar ook een situatie waarvan ik zeg “ doe ik dit dan heb ik daarna zeven liesbreuken”……

In de tegenaanval kon de rechtsbuiten van Geuldal voor het eerst doorbreken en na 78 minuten was er dan de allereerste uitgespeelde kans van een van beider teams; de inzet was goed maar met een absolute wereldredding wist Dayen de bal via de lat te pareren. Even later zorgde onze verzorger weer voor de quote van de dag en kunnen we weer een nieuw woord toevoegen aan ons eigen “Dames RKHBS woordenboek”: Kim lag geblesseerd op de grond maar Rico had met zijn arendsogen al gezien dat verzorging niet nodig was. In eigen bewoordingen: “Dit was geen waterzakwaardige situatie” tsja, probeer het woord maar eens te leggen bij scrabble; je komst spontaan een letter a tekort……

image00017

Nee deze wedstrijd verdiende in feite geen winnaar maar vijf minuten sloeg het noodlot nog eens teo voor de thuisclub; nu was Danielle de pineut door een bal ongelukkig te kaatsen en net als na 50 minuten zette ze met deze actie een spits van Geuldal vrij voor Dayen. De inleidende actie was een reprise; de uitvoering helaas ook.

Zo verloor RKHBS hun eerste duel en pakte Geuldal juist hun eerste driepunter.

Beide ploegen hadden alles gegeven en dan wint diegene die de minste foutjes maakt. Zouden er echter geen fouten gemaakt worden dan speelden deze dames niet in de 6e klasse! Het plezier dat de meiden met elkaar hebben, zowel op de training als ook in de wedstrijd en na afloop bij de broodjes is echter wat dit team groot maakt.

Tsja en dan verlies je wel eens , soit, kan gebeuren.

De dames hebben er alles aan gedaan, en meer kun je nooit vragen!

Volgende week nieuwe ronden nieuwe kansen

Foto’s Lucho Carreno

Klik hier voor de volledige reportage http://luchocarreno.nl/2016/10/10/09-10-2016-rkhbs-vr2-vv-geuldal/

Geef een reactie