Wedstrijdverslag Rood Groen LVC – Sylvia 0 – 2 (0 – 1)

 

 

 

Vandaag stond de wedstrijd tussen de nummer 2 en de nummer 4 van de ranglijst op het programma. Op een prima grasmat en onder een lekker zonnetje leken beide ploegen er zin in te hebben vandaag. De eerste helft ontpopte zich echter al vrij snel tot een behoorlijk eenrichtingsverkeer. Sylvia wist voortdurend een vrije man te vinden en kon daardoor met regelmaat dreigend worden richting het doel van de thuisploeg uit Lemiers. Afwisselend waren het individuele acties en snelle combinaties die moesten leiden tot de openingstreffer voor de Oranje-zwarten. De eerste mogelijkheden werden echter niet benut, maar het beeld bleef ontstaan dat het niet de vraag was ‘of’ maar ‘wanneer’ Sylvia op voorsprong zou komen. Het duurde uiteindelijk tot enkele minuten voor rust dat de 0-1 eindelijk op het scorebord verscheen. Het was Sean Peters die vanaf de zijkant de bal gevaarlijk het strafschopgebied in bracht, Sander Rutjens die verlengde, waarna één van de verdedigers blijkbaar geen andere mogelijkheid had dan de bal in eigen doel te werken. Een meer dan terechte voorsprong om mee te nemen naar de rustpauze, maar eigenlijk konden de gasten uit Landgraaf zichzelf vooral kwalijk nemen dat men had verzuimd een veel ruimere voorsprong te nemen.

In de tweede helft kwam de thuisploeg een stuk beter uit de startblokken. Sylvia werd wat verder teruggedrongen, en er ontstond alsnog een ‘wedstrijd’. Het leidde in de eerste fase van de eerste helft tot enkele mogelijkheden voor RGLVC, al leidde dit niet tot uitgespeelde kansen. Aan de andere kant kwam ook Sylvia weer tot enkele mogelijkheden, maar ook dit leidde niet tot 100%-kansen. Gaandeweg de tweede helft werd het voor Sylvia duidelijk dat er een tandje bijgeschakeld moest worden om de overwinning binnen te slepen, maar had de thuisploeg nog alle hoop om er in elk geval een punt aan over te houden. Het spel golfde steeds sneller over een weer en het aantal overtredingen liep wat op. Rond de 75e minuut kreeg Sylvia een strafschop na een overtreding op Rick Borjans, en kreeg Leroy van Delft een ideale mogelijkheid om de wedstrijd wat verder in het slot te gooien. Het lukte Van Delft echter niet om de keeper te passeren, waarmee er nog een spannende slotfase aanbrak. Uiteindelijk duurde het nog een ruime 10 minuten voordat de einduitslag op het scorebord kwam. De keeper van de thuisploeg koos er bij een hoekschop voor om het vijandelijke strafschopgebied te bestormen. Uit de afgeslagen hoekschop blokkeerde Kevin Roeleveld de rebound, waarna Dennis Simonis direct Rick Schmitz de diepte in stuurde, die op zijn beurt het sprintduel met overtuiging won en daarna de bal in het lege doel kon tikken. 0-2!

Met nog slechts enkele minuten te spelen, betekende dit doelpunt de beslissing van de wedstrijd. Een prima en terechte overwinning voor de ploeg van Jordy Jeukens, die hiermee opklimt naar de 2e plaats op de ranglijst. Volgende week wacht een thuiswedstrijd tegen NEC ’92, waarin men kan proberen deze positie vast houden.

Foto Lucho Carreno

Geef een reactie